Suma uriașă, solicitată pentru organizarea vizitei Papei Francisc la Blaj

Alexandru Ichim / 08 feb 2019 / 14:53 Salveaza PDF Comentarii
Papa Francisc
Papa Francisc

Parlamentari de Alba ai PNL vor depune un amendament asupra proiectului Legii bugetului de stat pe 2019 prin care vor solicita din Fondul de rezervă al Guvernului suma de 2.350.000 de lei pentru organizarea vizitei Papei Francisc.

Aproximativ 100.000 de oameni sunt așteptați la Blaj, pe 2 iunie, pentru vizita Papei Francisc. Pentru organizarea evenimentului, deputatul Florin Roman a declarat că va propune suplimentarea sumelor prevăzute la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, la 'Alte transferuri', cu 2.350.000 de lei pentru Primăria Blaj.

"Vorbim de o solicitare pentru Primăria Blaj din Fondul de rezervă al Guvernului pentru pregătirea vizitei Sanctităţii sale, Papa Francisc, la Blaj. Este vorba de organizarea manifestărilor pe Câmpia Libertăţii, realizarea unor lucrări de investiţii cum ar fi dezvelirea statuii Papei Ioan Paul al II-lea şi Capela Episcop Ioan Suciu, lucrări de reabilitare a arterelor în zona în care vor avea loc evenimentele şi lucrări de amenajare a spaţiilor publice pentru pelerinaj", a explicat Florin Roman.

Papa Francisc este aşteptat la Blaj, pe Câmpia Libertăţii

 

"Există 'o aşteptare uriaşă' în rândul Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică în privinţa venirii Papei Francisc la Blaj - primul Oraş Episcopal din România, eveniment care va fi şi 'un bun prilej' pentru mulţi compatrioţi să descopere locul care a fost, timp de două veacuri şi jumătate, centrul spiritual, cultural şi de învăţământ al românilor din Ardeal", a declarat, în ianuarie, pentru Agerpres, Vicarul General al Arhieparhiei de Alba Iulia şi Făgăraş, preot prof. univ. Cristian Barta.

 

Vezi și: 

Soldaţi instruiţi pentru combaterea pestei porcine

Medicamente la bucată, interzise din 9 februarie. Medicines for Europe, prima reacție


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24