Suedezii au concluzionat: Iată ce se întâmplă în organism dacă miroși transpirația altei persoane

Fotografie de la Sarah Chai/ Pexels
Fotografie de la Sarah Chai/ Pexels

În Suedia există o cercetare destul de neobișnuită care leagă mirosul transpirației unei persoane străine cu o serie de beneficii.

Poate că rezultatele cercetării sudezilor va schimba drastic perspectiva unei călătorii într-un autobuz plin de oameni la orele de vârf în zilele caniculare. Sau poate nu...

Dar din Suedia vine cercetări care susțin efectele benefice ale mirositului transpirației altei persoane. Ei bine, da, greu de crezut, desigur, dar studiul suedez chiar pare să deschidă noi posibilități pentru studii ulterioare. Deci, să încercăm să înțelegem mai multe din ce au descoperit suedezii.

Investigația, încă la început, desfășoară o serie de experimente legate de transpirația axilelor în corelație cu posibilitatea ca aceasta să aibă beneficii asupra minții.

De fapt, a mirosi transpirației altora ar putea stimula pozitiv sănătatea creierului nostru, deoarece ar activa căi legate de emoții cu un efect calmant., cel puțin așa susțin suedezii...

După cum a raportat ”Daily Star”, care citează BBC, primele rezultate ale studiului au fost raportate la o conferință medicală desfășurată la Paris.

Mai întâi, cercetarea a colectat transpirația oamenilor și apoi a implicat 48 de femei cu anxietate socială care au fost dispuse să miroase mostrele. Rezultatele au arătat că persoanele care au mirosit transpirația au răspuns mai bine la terapia continuă.

Elisa Vigna de la Institutul Karolinska din Stockholm, șefa proiectului, a explicat că transpirația produsă într-o stare de fericire a avut același efect ca și cea produsă într-un moment de frică.

De aici rezultă ipoteza conform căreia transpirația umană în general ar putea influența răspunsul la tratamente. ”Se poate ca pur și simplu să fii expus la prezența altcuiva să aibă acest efect, dar trebuie să demonstrăm acest lucru”, spune Vigna. ”Acesta este ceea ce testăm acum într-un studiu ulterior în care includem și transpirația oamenilor care urmăresc documentare neutre din punct de vedere emoțional”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel