Submarin dispărut Argentina. Președintele cere anchetă de amploare. Primele IPOTEZE

Președintele argentinian Mauricio Macri a cerut vineri 'o anchetă serioasă, în profunzime', pentru 'a afla adevărul' cu privire la submarinul San Juan, dispărut săptămâna trecută cu 44 de membri ai echipajului său, informează AFP.

'Ceea ce s-a întâmplat va necesita o anchetă serioasă, aprofundată, care va permite să avem certitudini' pentru a afla 'cum un submarin care (...) era în condiții perfecte pentru a naviga a fost în mod vizibil victima unei explozii', a declarat președintele Argentinei într-o scurtă alocuțiune la sediul marinei argentiniene.

Macri a încercat să calmeze polemicile crescânde privind starea submarinului și mijloacele armatei argentiniene. 'Sunt aici pentru a vă garanta că vom continua căutările, mai ales acum, când putem conta pe susținerea întregii comunități internaționale, cu toate progresele tehnologice disponibile. Aceasta ar trebui să ne permită să găsim submarinul în următoarele zile', a spus el.

'Atâta vreme cât nu dispunem de informații, nu trebuie să ne aventurăm să căutăm vinovați, să găsim responsabili. Înainte de aceasta, trebuie să obținem certitudini asupra a ceea ce s-a întâmplat și cum s-a întâmplat', a subliniat președintele argentinian.

Potrivit media din Argentina, s-ar putea ca explozia să fi fost provocată de un scurtcircuit la bateriile submarinului, pe care echipajul l-a raportat înainte de a fi dat dispărut.

[citeste si]

Până în prezent, marina argentiniană a evitat să facă vreo legătură între problema tehnică și dispariția submarinului ARA San Juan.

Nu se știe dacă eventuala explozie a avut loc aproape de suprafață sau mai în profunzime, adâncimea apei în zonă fiind de circa 3.000 de metri. ARA San Juan a putut să coboare până la o adâncime de 300 de metri.

Aproape 4.000 de persoane din 10 țări participă, cu vapoare și avioane, la operațiunile de căutare, relatează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel