EXCLUSIV  Subiectul despre care se vorbește prea puțin. Carmen Avram: Noi nu avem voie nici să spunem că marfa e românească!

Carmen Avram FOTO FACEBOOK
Carmen Avram FOTO FACEBOOK

Europarlamentarul PSD Carmen Avram a vorbit, pentru DC News, despre una dintre cele mai mari probleme pe care le au fermierii români. 

Europarlamentarul Carmen Avram a explicat care sunt urmările pe care le poate avea asupra fermierilor români și asupra noastră, a tuturor, un amendament. (Citește AICI)

Apoi, Carmen Avram a adus în discuție o problemă importantă cu care se confruntă producătorii noștri: marfa românească ajunge greu în supermarketuri.

Carmen Avram: Încearcă de 5-6 ani și nu reușesc

„Fermierul român, mai ales cel mic, trece prin niște chinuri îngrozitoare. Și, pentru că nu l-am ajutat să crească, a rămas la un nivel care este mult sub nivelul fermierilor mici din Europa Occidentală.

Europa Occidentală își dorește bani pentru fermierii mici, pentru că ei au tot ce le trebuie și le convine să taie din banii de la cei mari. Deja funcționează o comunitate de fermieri mici care pot livra pe piața internă. 

Noi nu avem voie nici măcar să băgăm în supermarketurile care funcționează în România hrană de la fermierul nostru. Sunt tot felul de scuze și de motive care li se dau acestor mici producători și ei nu pot intra în magazine”, a declarat Carmen Avram pentru DC News.

Europarlamentarul PSD a precizat că „sunt oameni care încearcă de 5-6 ani să intre în magazin și nu reușesc. Atât timp cât fermierul tău mic nu își poate vinde marfa la el acasă cum să poți tu să-l ajuți să crească? El produce degeaba fiindcă n-are cui să dea și în fiecare toamnă se aruncă tone de legume și fructe.”

Ce se întâmplă când marfa ajunge în magazine 

După ce ne-a menționat că în Belgia produsele producătorilor locali sunt afișate cu mândrie în supermarketuri, Carmen Avram a declarat că „noi nu avem voie nici să spunem că marfa e românească. Înțeleg că au fost foarte multe probleme să nu scriem acolo. Sau dacă se vând cumva, în foarte multe situații produsele românilor trebuie trecute sub sigla magazinului. Și ar fi fost greu să identifici mereu care este produsul românesc și care este produsul magazinului.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel