Subiecte Bacalaureat 2021. Ce a picat la limba română

Foto ilustrativ sală de clasă / Imagine de Wokandapix de la Pixabay
Foto ilustrativ sală de clasă / Imagine de Wokandapix de la Pixabay

Bacalaureatul 2021 a început luni, 28 iunie, cu proba scrisă la Limba și literatură română.

Proba scrisă la Limba și literatura română de la Bacalaureat 2021 a început luni, 28 iunie, la ora 9:00. Absolvenții de liceu au putut intra în sălile de clasă între 7:30 și cel târziu ora 8:30, pe baza unui act de identitate cu fotografie. Proba de examen durează 3 ore.

Ce a picat la Limba română

Profilul real, tehnologic și filiera vocațională 

La subiectul I, pentru profilul real, tehnologic și filiera vocaționala, absolvenții de liceu au avut un text la prima vedere „Viața lui I.L. Caragiale” de Șerban Cioculescu.

La punctul B, un text argumentativ despre „dacă greutățile vieții pot îngreuna sau nu realizarea responsabilităților față de familie”.

Subiectul II a fost un comentariu al unei poezii de Ion Vinea, scrie edupedu.ro.

De asemenea, la Subiectul III s-a dat un eseu despre particularitățile unei nuvele studiate. În cerințe se încadrează Moara cu noroc, opera lui Ioan Slavici.

„Redactează un eseu de minimum 400 de cuvinte în care să prezinți particularități ale unei nuvele studiate. În elaborarea eseului vei avea în vedere următoarele repere:

1. Evidențierea a două trăsături care fac posibilă încadrarea nuvelei studiate într-o perioadă, într-un curent cultural/literar sau într-o orientare tematică.

2. Comentarea a doua episoade/secvențe relevante pentru tematica nuvelei studiate.

3. Analiza a două elemente de structură, de compoziție și/sau de limbaj semnificative pentru nuvela studiată”.

Profilul uman

Absolvenții de liceu de la profilul uman au avut, la primul subiect, mai multe exerciții pe baza unui text suport al Elenei Văcărescu. 

Subiectul al II-lea a venit cu evidențierea relației dintre ideea poetică și mijloacele artistice în opera Orizonturi, al lui Ioan Vinea. 

La subiectul al III-lea, la profilul uman, elevii au prezentat particularități de construcție a unui personaj dintr-o nuvelă studiată

Baremul de corectare și notare va fi publicat astăzi, la ora 15:00.

Peste 133.000 de absolvenţi de liceu susțin luni proba scrisă la Limba şi literatura română

Marţi, 29 iunie, se va desfăşura proba obligatorie a profilului, iar miercuri, 30 iunie, va avea loc proba la alegere a profilului şi a specializării. Ultima probă scrisă, proba la Limba şi literatura maternă, este programată joi, 1 iulie. Examenul este organizat în 802 centre.

VEZI ȘI: Situație fără precendent la un colegiu din Capitală. Din 100 de elevi, doar 10 pot să susțină BAC-ul. Acuzațiile părinților

Potrivit Ministerului Educaţiei, pentru susţinerea probelor scrise s-au înscris 133.663 de candidaţi, dintre care 114.137 de candidaţi din promoţia curentă, respectiv 19.526 de candidaţi din promoţiile anterioare. În Capitală vor susţine probele scrise ale examenului de Bacalaureat peste 15.300 de candidaţi. Afişarea primelor rezultate, în centrele de examen şi pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevăzută pentru data de 5 iulie (până la ora 12:00).

Contestaţiile pot fi depuse/transmise în aceeaşi zi, în intervalul orar 12:00 - 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. În această situaţie, candidaţii completează, semnează şi depun/transmit prin mijloace electronice şi o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, declaraţia-tip este semnată şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 9 iulie.

În conformitate cu prevederile art. 5 şi ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal şi privind libera circulaţie a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecţia datelor - RGPD), afişarea rezultatelor se va face prin anonimizarea numelui şi a prenumelui candidatului, conform Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel