Situație fără precendent la un colegiu din Capitală. Din 100 de elevi, doar 10 pot să susțină BAC-ul. Acuzațiile părinților

Situație fără precendent la un colegiu din Capitală. Din 100 de elevi, doar 10 pot să susțină BAC-ul / Foto: Pixabay
Situație fără precendent la un colegiu din Capitală. Din 100 de elevi, doar 10 pot să susțină BAC-ul / Foto: Pixabay

Situația fără precedent la Colegiul Tehnic "Gheorghe Asachi" din Capitală. Din 100 de elevi, doar 10 pot să susțină BAC-ul, restul fiind lăsați corigenți.

Acuzații grave la Colegiul Tehnic "Gheorghe Asachi" din Capitală. Din 100 de elevi, doar 10 pot să susțină BAC-ul, restul fiind lăsați corigenți la matematică, transmite Realitatea Plus. Părinții o acuză pe profesoara de matematică că i-a supus pe elevi unei evaluări, fără a le preda și materia respectivă

"A rămas corigent în urma testelor care li s-a dat, am înțeles că din materia care nu li s-a predat. Așa a hotărât profesoara de matematică. Am înțeles că  nu s-a predat și copii oricum au rămas în urmă și din cauza pandemiei. A predat doar online, au mai fost puțin fizic și vă dați seama că s-a rămas în urmă cu materia. Foarte multă materie, nu mi-a spus cât la sută. Părinții au încercat să vorbească cu profesoara. Și ei sunt foarte afectați, copii sunt afectați foarte mult.", a declarat Georgeta Petcu, mama unui elev.

Inspectoratul Școlar, intervenție

Revoltați de această situație, părinții au făcut o sesizare la Inspectoratul Școlar al Municipiului București.

"Având în vedere sesizarea făcută, de fapt această scrisoare deschisă care a ajuns și la Inspectoratul Școlar al Municipiului București, luând în considerare dispozițiile ordinului conex 5530 din 2011, cu privire la regulamentul de organizare și funcționare a inspectoratelor, noi putem să spunem că având în vedere această situația semnalată la Colegiul Tehnic "Gheorghe Asachi" din București, din Sectorul 6, vom trimite o echipă formată din inspectori școlari în vederea verificării problemelor semnalate." a declarat Gianina Georgescu, purtător de cuvânt ISMB.

Părinții speră acum că elevii vor intra măcar în cea de-a doua sesiune a Bacalaureatului.

"Nu știu ce se poate rezolva. Eu sper să treacă corigența și să intre și ei în a doua sesiune de BAC că altceva nu cred că se mai face. Deja începe bacalaureatul de luni. Nu prea avem ce să facem în situația de față. Evaluarea a fost făcută online pentru că doamna profesoară am înțeles că are probleme de sănătate și nu poate veni la școală.", a mai spus Georgeta Petcu.

Examenul de Bacalaureat începe luni, 28 iunie, cu proba scrisă la limba și literatura română.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel