SUA, șomaj la cel mai scăzut nivel din ultimii 49 de ani

Economia americană a creat un număr sub aşteptări de noi locuri de muncă în noiembrie, dar rata şomajului s-a menţinut la cel mai redus nivel din 1969, în timp ce salariile au crescut mai puţin decât previzionau analiştii. 

Încetinirea angajărilor în noiembrie ar putea fi rezultatul lipsei de muncitori calificaţi, apreciază analiştii. Potrivit datelor publicate vineri de Departamentul american al Muncii, prima economie a lumii a creat luna trecută 155.000 de noi locuri de muncă, peste cifra de 200.000 de noi de locuri de muncă preconizată de analişti, în timp ce rata şomajului s-a menţinut la 3,7%, acesta fiind cel mai redus nivel înregistrat de SUA după luna decembrie 1969.

120.000 de noi locuri de muncă

De asemenea, Departamentul american al Muncii a revizuit în jos cifrele pentru septembrie şi octombrie, când au fost create cu 12.000 de locuri de muncă mai puţine faţă de cele anunţate iniţial. În condiţiile în care rata şomajului este la un minim istoric, salariul mediu orar a crescut cu 3,1% în noiembrie, comparativ cu aceeaşi lună a anului trecut, după un avans similar înregistrat în octombrie. Economia americană trebuie să creeze aproximativ 120.000 de noi locuri de muncă în fiecare lună pentru a ţine pasul cu creşterea populaţiei aptă de muncă. În industrie şi construcţii au fost create 27.000 şi, respectiv, 5.000 de locuri de muncă în noiembrie, în transporturi - 25.400, în retail - 18.200. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel