SUA și Marea Britanie acuză China de spionaj cibernetic la scară largă

Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay

Oficiali americani și britanici au depus luni acuzații, au impus sancțiuni și au criticat Beijingul pentru o campanie vastă de spionaj cibernetic care ar fi afectat milioane de persoane - inclusiv parlamentari, academicieni, jurnaliști și mulți alții, relatează Reuters.

Autoritățile de pe ambele maluri ale Atlanticului au acuzat grupul de hacking poreclit "APT31" că ar fi o ramură a Ministerului Securității Statului din China și au prezentat o listă lungă de ținte: membri ai personalului Casei Albe, senatori americani, parlamentari britanici și oficiali guvernamentali din întreaga lume, care au criticat Beijingul. Oficialii au precizat că au fost vizați și contractori din domeniul apărării, disidenți și companii de securitate.

Într-un act de acuzare desecretizat luni împotriva a șapte dintre presupușii hackeri chinezi implicați, procurorii americani au declarat că operațiunea de hacking a dus la compromiterea confirmată sau potențială a unor conturi de lucru, e-mailuri personale, stocări online și înregistrări ale convorbirilor telefonice aparținând a milioane de americani.

Scopul operațiunii globale de hacking a fost "reprimarea criticilor regimului chinez, compromiterea instituțiilor guvernamentale și furtul de secrete comerciale", a declarat adjunctul procurorului general Lisa Monaco într-o declarație.

Ambasada Chinei la Washington nu a răspuns imediat la un mesaj prin care i se solicita un comentariu cu privire la acuzațiile SUA, însă ambasada Chinei la Londra a descris acuzațiile anterioare ale Regatului Unit ca fiind "complet fabricate și calomnii rău intenționate".

Reuters nu a reușit să identifice imediat datele de contact ale celor șapte presupuși hackeri acuzați de Departamentul de Justiție.

Anunțurile au fost făcute în contextul în care atât Marea Britanie, cât și SUA au impus sancțiuni unei firme despre care au declarat că este o companie paravan a Ministerului Securității Statului.

Departamentul Trezoreriei SUA a declarat într-un comunicat că sancțiunile au fost impuse asupra Wuhan Xiaoruizhi Science and Technology, precum și asupra a doi cetățeni chinezi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel