SUA, prezidențiale. Bernie Sanders, metodă inedită de lansare a candidaturii

Bernie Sanders a anunțat metoda prin care își va lansa candidatura la alegerile prezidențiale.

Senatorul american Bernie Sanders a înregistrat un clip video prin care îşi anunţă candidatura la prezidenţialele din 2020, a dezvăluit sâmbătă site-ul de informaţii Politico, relatează AFP.

Data eventualei difuzări a acestui clip nu este fixată, a precizat Politico. Site-ul a scris anterior că Bernie Sanders, candidat învins în alegerile primare democrate din 2016, s-a întâlnit cu persoane susceptibile să preia responsabilităţi în cadrul unei echipe de campanie.

Senatorul democrat din Vermont, în vârstă de 77 de ani, un independent afiliat grupului democrat, este fostul rival al lui Hillary Clinton la alegerile primare democrate din 2016.

Când a intrat în cursa democrată pentru învestitură în 2016, el era un outsider, dar a reuşit să fie un contracandidat de înalt nivel pentru Hillary Clinton. Fosta primă doamnă a câştigat cursa democrată, dar a fost în cele din urmă învinsă de Donald Trump în alegerile prezidenţiale.

Citește și: Brexit. Theresa May, o ultimă încercare

Ce idei a promovat Sanders

În cursul campaniei din alegerile primare democrate, Bernie Sanders, care se prezintă ca un "democrat socialist", a apărat ideea de asigurare de sănătate universală, de învăţământ superior gratuit şi de salariu minim orar de 15 dolari.

El a fost ales în Camera Reprezentanţilor între 1990 şi 2006, după care a devenit senator. El a fost reales senator ultima dată în noiembrie anul trecut, cu o marjă confortabilă.

În jur de zece democraţi s-au lansat deja în cursa pentru alegerile prezidenţiale din 2020. Anunţarea candidaturii lui Joe Biden, fostul vicepreşedinte al lui Barack Obama, este de asemenea aşteptată.

Bernie Sanders rămâne popular în rândul democraţilor, dar unii membri ai partidului se întreabă dacă un alb septuagenar este candidatul de care au nevoie, notează AFP.

Citește și: Bolcaș, întrebare nepusă despre Kovesi, la șefia Parchetului European: Nimeni nu a analizat

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel