SUA nu participă la reuniunea asupra Siriei de la Astana

Poza descriptivă
Poza descriptivă

Guvernul noului președinte al SUA, Donald Trump, nu va trimite o delegație la discuțiile asupra Siriei, de luni, de la Astana, capitala Kazahstanului, ca urmare a "cerințelor imediate" ale tranziției de putere, a indicat sâmbătă Departamentul american de Stat, citat de EFE.

"Salutăm și apreciem invitația Kazahstanului pentru a participa ca observator", a explicat, într-un comunicat, purtătorul de cuvânt interimar al Departamentului de Stat, Mark Toner. Dar "dată fiind învestitura noastră prezidențială și cerințele imediate ale tranziției, o delegație a Washingtonului nu va participa la conferința de la Astana. Statele Unite vor fi reprezentate de ambasadorul nostru în Kazahstan", a arătat Toner.

Rusia invitase de asemenea SUA să asiste ca observator la reuniunea dintre regimul lui Bashar al-Assad și opoziția siriană, la Astana, în ciuda opoziției Iranului.

Atât guvernul sirian, cât și unele dintre principalele facțiuni insurgente au anunțat că vor lua parte la negocierile din Kazahstan, informează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel