SUA, 45 de ani de închisoare pentru şeful unei organizaţii mafiote

Razhden Shulaya, şeful unei organizaţii mafiote cu membri originari din fosta URSS, a fost condamnat miercuri la 45 de ani de închisoare, a anunţat un procuror federal din Manhattan, la New York.

Organizaţia condusă de Razhden Shulaya, Shulaya Enterprise, făcea parte din confreria criminală 'Vory v Zakone', literal 'hoţi în lege', o organizaţie ultra-ierarhizată, moştenită din epoca sovietică, din rândul căreia mai mulţi membri au fost condamnaţi recent în Franţa. Activă în cartierul Brooklyn, Shulaya Enterprise avea numeroase activităţi ilicite potrivit justiţiei americane: jocuri de noroc, uzurpare de identitate, fraude cu cărţi de credit, extorcări, spălare de bani, dare de mită şi administrarea de bordeluri. Razhden Shulaya, de 41 de ani, originar din Sankt Petersburg, superviza şi participa direct la numeroase acte de extorcare sau de violenţă, fapt de care era mândru, potrivit mărturiilor depuse în timpul procesului. Fotografii prezentate la proces arată cum l-a atacat brutal pe unul dintre locotenenţii săi căzut în dizgraţie.

Rețea infracțională națională

'Shulaya, 'hoţ în lege', este un hoţ confirmat şi a fost pe bună dreptate condamnat la o pedeapsă grea', a declarat procurorul federal din Manhattan, Geoffrey Berman, într-un comunicat făcut public după pronunţarea sentinţei. Shulaya Enterprise, dintre membrii căreia nu mai puţin de 34 au fost ridicaţi de poliţia din New York în 2017, a păstrat legăturile cu ţările de origine ale membrilor, precum Georgia, Ucraina sau Rusia. Ei mergeau în aceste ţări cu regularitate, aveau asociaţi şi trimiteau bani, potrivit procurorului. La New York, Shulaya era activă în special în Brighton Beach, un cartier din Brooklyn cu o numeroasă populaţie rusofonă. Însă reţeaua sa avea activităţi şi în Pennsylvania, în Nevada şi în alte ţări. Razhden Shulaya a fost găsit vinovat în iunie de extorcare şi de alte patru capete de acuzare. În septembrie, cel care a fost identificat drept principalul său locotenent, campionul de box georgian Advantil Khurtsidze, supranumit uneori şi 'mini Mike Tyson', a fost găsit vinovat de două capete de acuzare la proces, fiind condamnat la 10 ani de închisoare de justiţia americană.

VEZI ȘI:

Dan Șova, eliberat. Prima declarație: Experiență umilitoare. Sunt nevinovat

Minori la manifestaţii: pedeapsă cu închisoarea, în Rusia


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel