Stroe (PNL), despre legile securității: USR se aruncă gratuit asupra unor subiecte, fără o verificare

Sursă foto: Facebook Ionuț Stroe
Sursă foto: Facebook Ionuț Stroe

Deputatul PNL Ionuț Stroe îi critică pe liderii USR pentru afirmațiile despre legile securității naționale și afirmă că proiectele nu au fost făcute publice: „Nu este prima oară când, pentru capital politic ieftin, cei din USR se aruncă gratuit asupra unor subiecte, fără a face măcar o verificare”.

„O dezbatere pe o temă majoră, precum securitatea națională, nu se poate face pe cioturi de text și pe bucăți de știri. Un proiect de lege sau mai multe proiecte de lege, din orice domeniu, care nu au ajuns la o formă matură și închegată nu pot reprezenta o bază serioasă de discuții. Am mai văzut, de exemplu, același model de falsă-discuție în legătură cu <încorporarea obligatorie>. Totul neoficial, doar din zvonuri. Și nu a ieșit nimic bun de acolo, doar mai multă panică pe fondul unui război”, a scris pe Facebook Ionuț Stroe, purtăroul de cuvânt al PNL.


Ionuț Stroe spune că persoanele „care au răbdare și cumpătare nu se pot implica într-o discuție serioasă doar pe texte apărute pe surse”.


„Nu același lucru îl putem spune despre USR. Un partid care nu are o agendă, nu mai are președinte și care nu propune nimic a preluat un subiect care nu există. Din nou din oportunism. Nu este prima oară când, pentru capital politic ieftin, cei din USR se aruncă gratuit asupra unor subiecte, fără a face măcar o verificare. Pot spune și afirma orice care susține un slogan dramatic, fără să-i mai intereseze realitatea. Da, este necesar să avem legi moderne pentru securitatea națională și la timpul potrivit vom avea această dezbatere împreună, așezat, cu propunerile în față. Până atunci îi lăsăm pe colegii din opoziție care nu au alte subiecte să-și inventeze panici și să își ridice singuri mingi la fileu”, conchide Stroe.


Legile securității naționale sunt o nebunie, a declarat la RFI deputatul USR Stelian Ion, fost ministru al Justiției. El precizează că partidul său va propune în Parlament întărirea controlului civil asupra serviciilor secrete.

Citește și - Stelian Ion e supărat că se vor închide mii de dosare: Coaliția va da socoteală

Stelian Ion, deputat USR şi ministru al Justiţiei în Guvernul Cîţu, afirmă că actuala coaliţie de guvernare va trebui să răspundă pentru clasarea a mii de dosare, dar şi pentru faptul că mulţi infractori vor scăpa de justiţie, dacă nu se vor face modificări la Codul Penal. 

El a calificat drept "bizară" şi "condamnabilă" intenţia ministrului Cătălin Predoiu de a da o ordonanţă de urgenţă care să modifice Codul penal, susţinând că există riscul ca acesta să fie declarată neconstituţională.

"Din păcate, situaţia din justiţie este explozivă după anii trecuţi în care au fost foarte multe încercări de a scăpa infractorii de dosare penale. În urma unei decizii a Curţii Constituţionale pronunţată săptămâna trecută, care urmează să fie motivată şi publicată din clipă în clipă, este foarte posibil să se întâmple ceea ce nici Ordonanţa 13 nu a reuşit şi anume foarte mulţi infractori să scape de dosarele penale şi nu mă refer doar la infracţiuni comise de gulerele albe, adică infracţiuni de corupţie, mă refer şi la infracţiuni cu violenţă, la infracţiuni dintre cele mai grave din zona criminalităţii organizate: trafic de persoane, trafic de arme", a afirmat Stelian Ion, la Parlament, citat de Agerpres.

"Acel proiect se poate trece într-o singură zi"



El a susţinut că este o situaţie "extrem de gravă" iar coaliţia de guvernare nu îşi asumă rezolvarea imediată a acestei situaţii.

"Avem proiect de lege în Parlament, am depus unul săptămâna trecută, dar era unul mai vechi, semnat de colegii mei, care a trecut de Senat şi care este în Camera decizională, în Camera Deputaţilor, care aşteaptă doar o voinţă politică, aşteaptă un semn din partea a coaliţiei pentru a fi trecut. Acel proiect se poate trece într-o singură zi. Astăzi, dacă era voinţă politică, se întâlnea Comisia juridică a Camerei Deputaţilor să dădea raport şi puteam avea şi un vot tot astăzi. Din păcate, nu se doreşte acest lucru, nu ştim care sunt motivele. Bănuim că este vorba de acelaşi interes de a-i scăpa pe pe infractori", a transmis fostul ministru al Justiţiei. Vezi știrea aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel