Strigător la cer. Cum fac farmaciile victime în rândul pacienților

farmacie
farmacie

Situație cumplită în farmaciile din România.

Cum intră în unele farmacii, spre exemplu, din Dolj, oamenii sunt bombardați cu oferte care mai de care mai atractive – de la excursii, la produse vândute la jumătate de preț sau premii care constau în bani sau materiale sanitare. În lupta pentru profit, farmaciștii – indiferent dacă vorbim despre mediul urban sau rural, apelează la orice lucru pentru a intrat în grațiile clienților, fără să țină cont de nimic.

În multe cazuri – mai ales în mediul rural – clientul ajunge victima politicii de vânzare și plătesc sume fabuloase pentru un pumn de pastile.

Farmaciștii profită de faptul că oamenii nu sunt bine informați

Un tur al punctelor farmaceutice din Craiova demonstrează că farmaciştii şi asistenţii au strategii de marketing bine puse la punct, starea de sănătate a doljenilor şi lipsa lor de informare rotunjind considerabil conturile patronilor de farmacii, scrie Amfms.ro.

Farmaciștii profită de faptul că oamenii nu prea știu care este cel mai ieftin medicament și le fac tot felul de oferte.  „Dacă vi se pare scump comprimatul acesta, mai avem, la jumătate de preţ, alt medicament cu aceeaşi substanţă activă. Primul am spus că ajunge cutia cu 20 de comprimate la 18 lei, cel de-al doilea, tot 20 de comprimate, costă 8,9 lei. La primul vă mai făceam o reducere de 5%, dar la cel de-al doilea nu am cum să fac”, aceasta este, de exemplu, tactica uneia dintre asistentele de farmacie din comuna Brădeşti.

Medicii de familie sunt cei care îi mai salvează pe pacienți, atrăgându-le atenția că pot fi trași pe sfoară foarte ușor.

Cum își atrag farmaciștii clienții

Cum intră în farmacii, oamenii sunt asaltați cu fluturași care anunță oferte care mai de care mai avantajoase. Păstraţi fluturaşul pentru a beneficia de reducere. Şi mai avem şi o tombolă la care puteţi participa dacă veţi cumpăra medicamente, pe un singur bon fiscal, de minimum 200 de lei. Premiul I constă într-un week-end pentru două persoane, la Predeal, apoi avem premiul II, un aparat de măsurat tensiunea şi premiul III, suma de 50 de lei. Merită să încercaţi. Daţi-mi reţeta, acum, vă rog”, aceasta este strategia uneia dintre farmaciile cu punct de lucru în cartierul Craioviţa Nouă.

De asemenea, pe geamurile farmaciilor sunt afișe care îi anunță pe părinți că dacă vor veni acolo împreună cu micuții lor, vor avea parte de un cadou. Și lista nu se oprește aici….

Dacă și dumneavoastră ați întâlnit astfel de cazuri, vă rugăm să le semnalați la secțiunea comentarii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel