Stolojan îl apără pe premier: Preşedintele partidului să fie şi prim ministru. Boc e nepotrivit pentru unii, pentru că e corect

theodor stolojan
theodor stolojan

Fostul premier Theodor Stolojan, prim-vicepreşedinte al PDL, i-a luat apărarea, miercuri, lui „Preşedintele partidului de guvernare trebuie să fie şi prim ministru, argumentul este că o persoană care deţine cele două funcţii poate să atenueze tensiunile care apar. În cazul separării celor două funcţii, preşedintele partidului de guvernare va intra foarte curând în conflict cu primul ministru. Nu cred că România se află în prezent într-o situaţie în care o guvernare să fie gestionată de o persoană şi partidul de guvernământ să fie gestionat de altă persoană“, a spus Stolojan, citat de Mediafax. Întrebat dacă premierul Emil Boc ar trebui să fie schimbat din funcţie, Stolojan a spus: "Boc este nepotrivit pentru unii, pentru că este un om corect".

PDL nu şi-ar reveni cu un premier tehnocrat

Theodor Stolojan a precizat că nu crede că PDL şi-ar reveni ca imagine dacă ar fi desemnat un premier tehnocrat. El a arătat că toate discuţiile din ultima vreme s-au bazat pe ipoteza că percepţia faţă de partidul de guvernământ s-ar schimba şi PDL şi-ar reveni foarte repede dacă ar fi un premier tehnocrat, dar a apreciat că această idee nu este valabilă, singura soluţie fiind creşterea economică.  „Faţă de tot ce s-a discutat până acum, nu cred că România este în situaţia în care imaginea partidului de guvernare să poată fi desprinsă de percepţia guvernării. Ori, multe din discuţii se bazează pe această prezumţie, că, dacă am avea un premier tehnocrat, partidul îşi va reveni mai repede. Singura ieşire, după mine, este ca, în 2011, să avem creştere economică, iar în 2012 această creştere economică să se regăsească şi în percepţia populaţiei“, a explicat Theodor Stolojan.

Citeşte şi:

Băsescu le-a cerut liderilor locali ai PDL să-i convingă pe parlamentari de nevoia unui premier tehnocrat

Preşedintele Traian Băsescu le-a spus liderilor locali ai PDL, la întâlnirea de marţi seară, că rolul acestora este să îi convingă pe parlamentari că este nevoie de un premier tehnocrat, au declarat surse oficiale, care spun că Emil Boc va fi înlocuit înaintea Consiliului Naţional de Coordonare al PDL.

Băsescu vrea să-l sacrifice pe Boc pentru a salva PDL. Liderii din judeţe se opun – AUDIO

Riscul pierderii sprijinului majorităţii parlamentare de către PDL, prin ieşirea UDMR de la guvernare, l-ar fi determinat pe preşedintele Traian Băsescu să caute un alt premier pe care să îl pună în locul lui Emil Boc. Potrivit unor surse participante la discuţiile dintre şeful statului şi parlamentarii PDL, citate de Hotnews, Traian Băsescu ar fi atras atenţia că în maxim trei luni PDL ar pierde sprijinul parlamentar dacă partidul îl vrea în continuare pe Emil Boc în funcţia de prim ministru.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel