Statul Islamic a devenit cea mai mare amenințare la adresa securității Germaniei

Unsplash
Unsplash

ISIS-Khorasan, cunoscut sub numele de Statul Islamic în Khorasan, este o ramură a organizației teroriste ISIS și reprezintă cea mai mare amenințare islamistă la adresa securității în Germania, conform declarațiilor ministrului de interne Nancy Faeser, scrie Reuters.

Această afirmație vine în contextul atacului armat de la Moscova, atribuit ISIS-Khorasan, în care au fost ucise cel puțin 139 de persoane și rănite alte 180.

Potrivit ministrului Faeser, nivelul de amenințare rămâne ridicat și a fost deja crescut înainte de atacurile de la Moscova. În consecință, Germania va introduce controale temporare la frontiere ca parte a măsurilor consolidate de securitate în vederea Campionatului European de Fotbal din 2024, care va avea loc în țară în această vară.

Ministrul a subliniat că securitatea este o prioritate absolută pentru autoritățile germane în cadrul acestui eveniment, care va începe pe 14 iunie și se așteaptă să atragă aproximativ 2,7 milioane de fani în stadioane și până la 12 milioane la evenimentele de vizionare publică.

"Am intensificat măsurile de securitate în forțele de poliție, dar și în serviciile de informații," a declarat Faeser.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel