Statele Unite impun noi REGULI pentru firmele din China. Dacă refuză, acestea vor fi date afară

Camera Reprezentanților din SUA a adoptat o lege pentru a da afară companiile chineze de pe bursele din Statele Unite dacă acestea nu respectă regulile de audit.

Statele Unite ale Americii vor să impună noi reguli pentru firmele chinezești. Astfel, Camera Reprezentanților din SUA a adoptat o lege pentru a da afară companiile chineze de pe bursele din Statele Unite dacă acestea nu respectă regulile de audit. De asemenea, actul ar impune companiilor să dezvăluie dacă sunt deținute sau controlate de un guvern străin.

Totuși, actul va avea un efect minor pe termen scurt, întrucât companiile străine sunt interzise doar dacă nu respectă auditurile timp de trei ani la rând. American Securities Association a salutat adoptarea proiectului de lege, dar a îndemnat guvernul să acționeze mai rapid, eliminând companiile neconforme până la mijlocul anului viitor.

Comisia de analiză economică și de securitate SUA-China, care a fost creată de Congres pentru a urmări posibilele amenințări la adresa securității din China, a declarat că, din octombrie, erau 217 companii chineze listate la aceste burse din SUA. O serie de firme chineze listate în SUA, inclusiv Alibaba și operatorul KFC China Yum China, au efectuat recent listări secundare în Hong Kong.

Donald Trump, rol cheie în luarea deciziei

Legea are în nevoie de aprobarea președintelui SUA, iar miscarea coincide cu dorința președintelui Trump pentru a crește presiunea asupra Chinei. În plus, Guvernul SUA a decis să interzică importurile de bumbac de la o companie despre care sunt zvonuri că s-ar folosi în procesul de producție de munca forțată a uigurilor (mai multe detalii AICI).

Pe de altă parte, și China a crescut presiunea, promovând legi privind controlul exporturilor, la începutul acestei săptămâni.La scară largă, acest lucru a fost văzut ca un răspuns la controlul exporturilor SUA la microcipuri pe care se bazează multe companii chinezești de tehnologie, precizează BBC.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel