Start la CEL MAI MARE FESTIVAL pescăresc 2019 din București

pește
pește

FESTIVAL PESCĂRESC. Weekendul acesta, mai exact de vineri, 22 martie şi până luni, 25 martie 2019, Parcul Naţional se va transforma în RAIUL IUBITORILOR DE PEŞTE!

FESTIVAL PESCĂRESC. Peste 100 DE SORTIMENTE ŞI PREPARATE DIN PEŞTE şi peste O TONĂ de FRUCTE DE MARE vor fi la CEL MAI MARE FESTIVAL PESCĂRESC de până acum!

FESTIVAL PESCĂRESC. Iată ce au transmis organizatorii:

Tradiţia creştină spune că de BUNAVESTIRE (luni, 25 martie) se mănâncă peşte deoarece este alimentul pe care Iisus Mântuitorul l-a mâncat, iar gospodinele ştiu prea bine acest lucru. Tocmai de aceea vor prepara peste 10.000 de porţii de peşte!

Vedetele de pe masă

Printre vedetele FESTIVALULUI PESCĂRESC vor fi borşul de peşte, storceagul, păstrăvul şi crapul la proţap, vinegreta din păstrav,
plăcinte cu peşte, crochete şi chifteluţe, hamsii şi scoici, cabanos de somon, mititei din peşte şi somon, sărmăluţe în foi de viţă din peşte servite cu mămăliguţă, usturoi şi lămâie.

SARAMURA DE CRAP va fi şi ea la loc de cinste!

Pregătită cu legume proaspete şi aromată cu puţin usturoi, saramura va merge de minune lângă o mămăliguţă caldă. Pe lângă reţetele tradiţionale, iubitorii de peşte vor primi noi provocări: mulţi vor gusta pentru prima dată un SUBEREK TĂTĂRĂSC de
peşte, GULAŞ sau PAPRICAŞ! Toate preparate la faţa locului. Surprizele nu se opresc aici, organizatorii au oferte şi pentru gusturile cele mai rafinate: O TONĂ DE RACI, MIDII, FRUCTE DE MARE, alte preparate inedite precum paella cu fructe de mare, frigărui de creveţi, calamari, tentacule de caracatiţă, rechin, peşte spadă şi scoici, midii şi rapane ecologice culese tradiţional din Marea Neagră şi pregătite pe plită în sos de vin, pane, sau la ceaun.


Vor fi peste 100 DE SORTIMENTE DE PEŞTE: păstrăv, crap, macrou, zărgan, doradă, somon, hering, lup de mare, dorada, calcan, scrumbie

Nimeni nu pleacă de la festival cu mâna goală, pentru că, pe lângă preparatele gătite la faţa locului, se va mai putea găsi peşte proaspăt, zacuscă de peşte, peşte în saramură sau afumat, numai bun de luat acasă. Ospăţul pescăresc din Parcul Naţional va fi înveselit de cântec şi joc, dar şi concursuri culinare de prezentare, preparare şi degustare a preparatelor tradiţionale din peşte.

Tot la targ veţi putea gusta din vestitele plăcinte munteneşti, veritabilele poale-n brâu moldoveneşti, din plăcintele dobrogene cu
brânză, toate, preparate ce conţin ingrediente sută la sută naturale şi gătite după cele mai vechi reţete tradiţionale. De la un aşa festin nu vor putea lipsi bucate alese, cozonaci şi poale-n brâu, dulciuri şi dulceţuri, brânzeturi şi afumături, jamboane, muschiuleţi, toate preparate proaspete şi fragede, special aduse pentru a ne înfrupta din ele. Pastrama va sfârăi pe grătare, la fel şi cârnaţii, micii, costiţele, ciolane şi multe alte cărnuri aromate, stropite din belşug cu vin şi ţuică fiartă şi cu licori angelice din
struguri, prune, caise, piersici, vişine şi pere. 

Pentru cei care respectă zilele de post, gospodinele vin la târg cu zacuscă de vinete sau de ghebe, miere şi păstură, dulceţuri, siropuri şi sucuri naturale sau mere aromate, păstrate cu mare grijă peste iarnă. În târg se vor găsi şi obiecte tradiţionale, lucrate cu multă măiestrie de meşteri autentici, cadouri cu totul deosebite, ii cu alesături, rochii din lână împâslită, genţi din piele naturală cu motive naţionale, obiecte de ceramică pictată, din lemn sculptat, straie şi podoabe tradiţionale, icoane pe lemn sau pe sticlă.

Pentru cei mici a fost amenajat şi un parc de distracţii. Cei mari vor avea parte de muzică pentru toate gusturile: etno, dance, folclor autohton și tarafuri ce vor anima petrecerea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel