Urmărește emisiunea live


Stânca de 300 de tone care blochează DN10 va fi dinamitată. Versantul a fost stabilizat

Stânca de 300 de tone care blochează DN10 va fi dinamitată. Versantul a fost stabilizat   /  Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Stânca de 300 de tone care blochează DN10 va fi dinamitată. Versantul a fost stabilizat / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay

Stânca de 300 de tone care blochează DN 10 Brașov – Buzău va fi dinamitată mâine. Astăzi s-a stabilizat versantul, ca să nu se mai desprindă alte roci.

O echipă de la ISU Buzău a efectuat vineri operațiuni de dinamitare a blocului de piatră care blochează DN 10, la Siriu. Operațiunea este supervizată de o echipă de specialiști de la Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

„În urma analizei situaţiei a fost stabilită soluţia optimă pentru degajarea în siguranţă a stâncilor, şi anume detonarea acestora. Această acţiune a revenit specialiştilor pirotehnicieni ISU Buzău. Au amplasat încărcătura de explozibil, procedura fiind efectuată în condiţii de siguranţă, astfel încât personalul prezent la faţa locului să nu fie pus în pericol”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Buzău, sergent major Vlăduț Pârvu.

„Vineri s-a stabilizat versantul, atfel încăt să nu se mai desprindă alte bucăți de rocă. Mâine vor continua acțiunile de dinamitare. Stânca trebuie fărâmițată, pentru ca apoi să poată intra pentru curățarea drumului utilajele celor de la Drumuri Naționale”, a mai spus Vlăduț Pârvu, ISU Buzău.

După ce bolovanul de peste 300 de tone va fi fărâmițat, drumarii vor trebui să curețe șoseaua și abia după aceea vor lua în calcul redeschiderea traficului pe DN 10. Drumul Național 10 este considerat un drum strategic, fiind cea mai scurtă cale rutieră între Ardeal și Muntenia. Zilnic, pe aici circulă între 8.000 și 10.000 de mașini.

Versantul care mărginește sensul de mers Buzău-Brașov este un adevărat pericol pentru participanții la trafic, mai ales primăvara, când fenomenul de îngheț-dezgheț favorizează desprinderea pietrelor. Sunt montate plase de siguranță, însă nu suficiente cât să stopeze căderea pietrelor de mari dimensiuni. Conform IPJ Buzău, traficul rutier este deviat pe ruta DN 10 (Poieni) – DJ 102 B (Calvini) – Vălenii de Munte (județul Prahova), informează BizBașov.

VEZI ȘI: Șoseaua Brașov - Buzău, blocată de 16 ore. O stâncă a căzut pe carosabil / FOTO+VIDEO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel