Stadionul Dinamo, contract pentru studiile de fezabilitate

Campioana României - Liga I
Campioana României - Liga I

Compania Naţională de Investiţii a semnat miercuri contractul privind întocmirea studiilor de prefezabilitate şi fezabilitate pentru un nou stadion, cu o capacitate de 18.000 de locuri, la Clubul Sportiv Dinamo Bucureşti.

Durata pentru întocmirea studiilor de prefezabilitate şi fezabilitate va fi de 75 de zile, iar valoarea contractului pentru prestarea serviciilor de proiectare este de 310.500 lei fără TVA. Activitatea de elaborare a studiului de prefezabilitate se va face în corelare cu activitatea de elaborare a planului urbanistic zonal.

Ordinul de începere a studiului de fezabilitate va fi emis după aprobarea planului urbanistic zonal. În funcţie de indicatorii urbanistici care vor fi aprobaţi prin PUZ-ul realizat de CS Dinamo, noul complex sportiv va avea o capacitate de aproximativ 18.000 de locuri şi va îndeplini criteriile impuse de UEFA pentru derularea de competiţii sportive pentru nivelul de clasificare UEFA 4.

Arena va beneficia de un teren de fotbal, cu o lungime de 105 m şi o lăţime de 68 m, prevăzut cu gazon natural ranforsat sintetic, dotat cu degivrare şi drenaj, spaţii pentru echipe şi oficiali (vestiare pentru sportivi şi arbitri), spaţii pentru mass-media (boxă, sală de conferinţe, zonă de flash interviu etc.), locuri dedicate persoanelor cu dizabilităţi, spaţii de cazare pentru sportivi, un muzeu al clubului sportiv, spaţii administrative şi spaţii dedicate publicului (magazine, zonă food), se menţionează în comunicat.

Lucrările vor fi finanţate de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, prin Compania Naţională de Investiţii, în conformitate cu prevederile OG 25/2001, privind înfiinţarea Companiei Naţionale de Investiţii, cu modificările şi completările ulterioare. Stadionul Dinamo figura iniţial printre cele patru arene pe care România trebuia să le reabiliteze în vederea EURO 2020, pentru antrenamente, pe lângă Rapid, Steaua şi Arcul de Triumf. Din cauza litigiilor legate de stadionul Dinamo, acesta a fost scos de pe listă. Arena Naţională din Bucureşti va găzdui patru partide la EURO 2020, trei din faza grupelor şi una din optimi. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel