SPP. Donald Witham, ataşat Secret Service: Am realizat rapid că sunt un grup de elită

Donald Witham, ataşat Secret Service, a descris impresia pe care i-a lăsat-o SPP-ul la primul contact cu structura.

Serviciul care apără viața președinteului SUA, dar și a altor demnitari americani a deschis un birou și în București de unde ofițerii Secret Service acoperă mai multe țări din Europa. Donald Witham, ataşat Secret Service, a dezvăluit, într-un interviu, de ce a fost nevoie de acest birou. "Datorită relaţiei vechi pe care SUA şi România o au şi de asemenea şi faptului că o altă responsabilitate de-a noastră este să ne protejăm instituţiile financiare ale SUA, a fost firesc pentru noi să deschidem un birou aici, la Bucureşti", a declarat Donald Witham. Totodată, atașatul Secret Service a vorbit și despre relația cu SPP. "Primul meu contact cu ei (SPP), dar şi cele care au urmat de atunci au fost profesioniste. Am fost foarte impresionat, am realizat rapid că sunt un grup de elită care se pregăteşte intens pentru perfecţiune, aşa cum face şi Agenţia mea. Am avut de multe ori ocazia să merg la sediul lor şi când intri vezi cuvintele Semper Fidelis, adică mereu de încredere - şi aşa văd eu relaţia pe care o avem cu SPP şi aşa mă raportez la ei, ca agenţie, profesionalismul lor este mereu de încredere.

Lucrul bun este că atunci când avem oameni pe care trebuie să îi protejăm, la fel când preşedintele vostru călătoreşte în SUA, Serviciul de Protecţie şi Pază va aduce cei mai buni oameni pe care îi are şi îi va pregăti pentru acest lucru şi noi vom pune la dispoziţie cei mai buni oameni pe care îi avem noi, la Secret Service, ca să facă pereche cu cei din SPP şi să lucreze împreună ca o echipă şi să coordoneze vizita, indiferent că este aici sau în SUA, am lucra precum profesioniştii, împreună, în parteneriat, pentru ca vizita să fie un succes" a declarat Donald Witham pentru Digi 24.

Recomandă crearea unui oraș fals

"Din fericire nu am experimentat niciun fel de probleme când am lucrat cu partererii noştri de la Serviciul de Protecţie şi Pază. Cum am spus deja, au fost profesionişti din primul moment în care am lucrat cu ei în SUA, pentru vizita unuia dintre preşedinţii voştri, până la vizitele recente, cu SPP-ul de aici nu a fost vorba decât despre profesionalism.

Unul dintre lucrurile pe care le avem în SUA sunt oraşele false, în bazele noastre de antrenament. Deci un lucru care cred că ar ajuta serviciul de aici ar fi să aibă astfel de oraşe false (n.r. decor), în baza lor de pregătire. Aşa că ce putem face în SUA este să pregătim acele scenarii despre care am vorbit mai devreme, pentru că poţi să pui în practică diferitele situaţii şi un atac asupra celui principal, dacă suntem cu cel protejat şi are loc un atac, putem lucra practic la această situaţie, ca o singură echipă. Dacă avem un astfel de oraş decor, putem intra şi ieşi din magazine, dintr-o bancă, să faci o coloană oficială pe stradă şi vezi altfel cum astfel de evenimente se desfăşoară în faţa ta", a declarat ataşatul Secret Service.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel