Spitalul Obregia, cadavru găsit de polițiști după șase zile de căutări

Poliţiştii de la Serviciul Investigaţii Criminale sector 4 au găsit miercuri trupul unei femei în curtea Spitalului Obregia din Capitală, a anunţat Poliţia Capitalei. Culmea e că femeia era de fapt o pacientă a spitalului, în vârstă de 63 de ani, care dispăruse din unitatea medicală și era căutată de șase zile. 

 Poliţiştii au folosit un câine de urmă, care a descoperit cadavrul femeii în curtea spitalului. Trupul neînsufleţit a fost ridicat şi transportat la Institutul de Medicină Legală pentru necropsie.

Potrivit Poliţiei Capitalei, cercetările au fost preluate de Compartimentul Morţi Suspecte din cadrul Serviciului Omoruri şi de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti. 

„Astăzi, 8 august 2018, în curtea Spitalului Clinic de Psihiatrie Prof. Alexandru Obregia, a fost găsit cadavrul unei femei. Persoana decedată a fost descoperită în cadrul unei acțiuni a Poliției Române, după ce o pacientă a dispărut din spital, în urmă cu șase zile. Cadavrul a fost ridicat de Serviciul de Medicină Legală pentru realizarea necropsiei. Din informațiile oferite anchetatorilor, de către familia pacientei dispărute, cadavrul găsit în curtea spitalului este al persoanei T. V., căutată din data de 2 august 2018", a anunțat Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale a Muncipiului București.

Femeia, în vârstă de 63 de ani, avea un diagnostic crunt.

„Potrivit conducerii spitalului, pacienta T. V., în vârstă de 63 de ani, a fost internată pe data de 22 iulie 2018, la Secția XI, ca pacient voluntar, diagnosticat cu schizofrenie paranoidă. Pe 26 iulie 2018, a fost consultată, nu prezenta probleme cardiace deosebite, însă medicii au stabilit că este malnutrită. Precizăm că în urmă cu doi ani, pacienta T. V. mai fusese internată de trei ori, în același spital, în februarie, iunie și octombrie. Și atunci și acum, din discuțiile avute cu familie, cadrele medicale au consemnat faptul că femeia părăsea frecvent domiciliul, neavând o destinație anume. Mai mult decât atât, consuma și alcool", precizează sursa ctată.
Pe 2 august 2018, la ora 14:00, pacienta a vorbit cu familia, folosind telefonul unui medic. După o oră, ea s-a prezentat la tratament și a anunțat asistenta că iese în curtea spitalului să fumeze. Precizăm că, pacienții internați voluntar, cum era cazul lui V. T., au libertate de mișcare în incinta spitalului dar și în afara lui.

Au căutat-o din prima clipă

„În aceeași zi, în jurul orei 17:00, familia a anunțat asistenta de pe secție că pacienta e de negăsit. Imediat, a fost declanșată procedura operațională în cazul dispariției unui pacient internat. Cadrele medicale și angajații de la firma de pază au căutat-o pe femeie mai bine de 2 ore, după care a fost anunțată Secția 15 Poliție. În cazul dispariției unui bolnav internat voluntar, acestuia I se face externarea, dacă nu este găsit în 8 ore. Așa s-a procedat și în acest caz. Pe 6 august 2018, anchetatorii au solicitat spitalului să le furnizeze imaginile de pe camerele de supraveghere din curtea unității medicale. Facem precizarea că, potrivit legii, asemenea imagini pot fi puse doar la dispoziția anchetatorilor. După vizionarea imaginilor, polițiștii au început, astăzi, căutările", arată reprezentanții ASSMB. Și au găsit-o. În curtea aceluiași spital de unde fugise.

Anchetă la Psihiatrie

La Spitalul Clinic de Psihiatrie Prof. Alexandru Obregia, o comisie de cercetare internă analizează circumstanțele dispariției pacientei. Potrivit reglementărilor interne, o comisie de cercetare disciplinară se constitutie doar în cazul dispariției unui pacient internat nonvoluntar (fără consimțământul lui).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel