Spectacol-lectură in memoriam Petre Bokor

În plină desfăşurare de forţe artistice, festivalul Teatrului Nottara, Fest(in) pe Bulevard, prezintă pe 15 octombrie, la Ceainăria Cărtureşti Verona, al treilea spectacol-lectură din cadrul celei de-a doua ediţii a festivalului, după alte două lecturi reuşite care s-au bucurat, alături de actori ai teatrului, de interpretarea de excepţie a Adelei Mărculescu şi cea a lui Damian Crâşmaru.

VEZI ȘI: Eveniment important pentru Dan Bordeianu

Evenimentul de miercuri începe la ora 11.00 şi are un caracter deosebit, pentru că este dedicat memoriei îndrăgitului regizor Petre Bokor, cel care a colaborat mulţi ani atât de frumos cu actorii teatrului de pe Bulevardul Magheru.

Astfel, au luat naştere piese trainice care bucură publicului şi în prezent: Scandal la operă de Ken Ludwig, 39 de trepte după un film de Alfred Hitchcock, Ultimul Don Juan de Neil Simon. Destinul a făcut ca piesa pe care urma să o monteze, Tot mort, tot mort?, să nu se mai poată bucura de măiestria şi fineţea stilistică a punerii în scenă pe care o propunea Petre Bokor.

Textul este o comedie în trei acte, scrisă de Mark Twain, în traducerea şi adaptarea domnului Bokor însuşi... aşa cum, cu inteligenţa cuvântului, nota chiar el: tradaptarea. Regizorul spectacolului-lectură este Mihai Lungeanu, care, pe cât posibil, a dorit să păstreze distribuţia alcătuită iniţial de Petre Bokor. Repetiţia de astăzi a avut ceva din umorul şi jovialitatea cu care îi obişnuia el pe actori. Comedia de bulevard îşi găsise cel mai dibace făuritor în regizorul Petre Bokor.

Teatrul Nottara doreşte să-şi păstreze profilul bulevardier de care este convins că poate fi dus la cel mai înalt grad de profesionalism. Deşi cu un titlu paradoxal, având în vedere contextul, Tot mort, tot mort?, păstrează lucidul umor englezesc transpus în dulcea limbă română. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel