Spărgătorii de bănci, pe cale de dispariţie într-o țară europeană

Spărgătorii de bănci, pe cale de dispariţie într-o țară europeană
Spărgătorii de bănci, pe cale de dispariţie într-o țară europeană

Spărgătorii de bănci par a fi pe cale de dispariţie în Germania unde numărul jafurilor comise la bănci, instituţii de economii şi oficii poştale a scăzut cu 95% în ultimele trei decenii,

În 1993, Biroul Federal de Investigaţii Criminale (BKA) din Germania a înregistrat 1.623 de jafuri comise la ”instituţii financiare şi oficii poştale”. Anul trecut au fost doar 80.

Poliţia, băncile şi asiguratorii au indicat mai multe motive care ar sta în spatele acestui fenomen. La jumătatea anilor ’90, în Germania existau aproape 70.000 de sucursale bancare. La sfârşitul anului trecut erau 24.000, conform Băncii Centrale a Germaniei. Prin urmare, spărgătorii de bănci au în prezent mai puţine opţiuni comparativ cu situaţia din trecut.

Progresul tehnologic

La aceasta se adaugă progresul tehnologic şi importanţa din ce în ce mai mică acordată numerarului. În plus, riscul pentru spărgători este extraordinar de mare – poliţia este capabilă să rezolve trei sferturi din jafuri, relatează agenţia DPA.

”Dacă măsurile de securitate suplimentare, cum ar fi o reducere a deţinerilor de numerar, conduc pe cale de consecinţă la o scădere a aşteptărilor în ceea ce priveşte prada, jafurile devin infracţiuni neatractive din punct de vedere risc-beneficiu”, a declarat un purtător de cuvânt al BKA, potrivit Agerpres.

Creşterea numărului de infectări pune presiune pe negocierile de coaliţie din Germania. Se propune un 'lockdown pentru nevaccinaţi'

Amintim faptul că o creştere dramatică a numărului de infectări cu coronavirus în Germania pune o presiune suplimentară pe negocierile în curs pentru formarea unei noi coaliţii de guvernare, notează luni dpa.

În acest context, cele trei partide implicate - social-democraţii (SPD), Verzii şi liber-democraţii (FDP) - lucrează la un plan cu noi restricţii ce îi au în vedere în special pe cei nevaccinaţi împotriva COVID-19, într-o încercare de a stopa transmiterea virusului.

Un nou record

Luni, rata de incidenţă pe şapte zile a atins un nou record, de 303 cazuri la 100.000 de locuitori. Institutul Robert Koch (RKI) a raportat, pentru intervalul ultimelor 24 de ore, 23.607 de cazuri noi şi 43 de decese.

Numărul spitalizărilor la 100.000 de persoane - un indicator cu importanţă crescută în contextul vaccinării unei mari părţi din populaţie - era vineri de 4,7, în creştere, dar departe de recordurile din valurile precedente.

'Vom lua toate deciziile necesare pentru a ataca situaţia infectărilor'

Probabilul viitor cancelar, social-democratul Olaf Scholz, a declarat luni, când o nouă rundă de negocieri de coaliţie a început la Berlin, că 'vom lua toate deciziile necesare pentru a ataca situaţia infectărilor'. Partenerii viitoarei coaliţii plănuiesc, 'practic, un lockdown pentru nevaccinaţi', a afirmat deputatul social-democrat Dirk Wiese la postul public ZDF.

Conform unui proiect de decizie consultat de dpa, persoanele nevaccinate vor avea nevoie de un test negativ la coronavirus pentru a călători cu autobuzul sau trenul, precum şi la locul de muncă. Vezi continuarea aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel