Creşterea numărului de infectări pune presiune pe negocierile de coaliţie din Germania. Se propune un 'lockdown pentru nevaccinaţi'

Creşterea numărului de infectări pune presiune pe negocierile de coaliţie din Germania. Se propune un 'lockdown pentru nevaccinaţi'
Creşterea numărului de infectări pune presiune pe negocierile de coaliţie din Germania. Se propune un 'lockdown pentru nevaccinaţi'

O creştere dramatică a numărului de infectări cu coronavirus în Germania pune o presiune suplimentară pe negocierile în curs pentru formarea unei noi coaliţii de guvernare, notează luni dpa.

În acest context, cele trei partide implicate - social-democraţii (SPD), Verzii şi liber-democraţii (FDP) - lucrează la un plan cu noi restricţii ce îi au în vedere în special pe cei nevaccinaţi împotriva COVID-19, într-o încercare de a stopa transmiterea virusului.

Un nou record

Luni, rata de incidenţă pe şapte zile a atins un nou record, de 303 cazuri la 100.000 de locuitori. Institutul Robert Koch (RKI) a raportat, pentru intervalul ultimelor 24 de ore, 23.607 de cazuri noi şi 43 de decese.

Numărul spitalizărilor la 100.000 de persoane - un indicator cu importanţă crescută în contextul vaccinării unei mari părţi din populaţie - era vineri de 4,7, în creştere, dar departe de recordurile din valurile precedente.

'Vom lua toate deciziile necesare pentru a ataca situaţia infectărilor'

Probabilul viitor cancelar, social-democratul Olaf Scholz, a declarat luni, când o nouă rundă de negocieri de coaliţie a început la Berlin, că 'vom lua toate deciziile necesare pentru a ataca situaţia infectărilor'. Partenerii viitoarei coaliţii plănuiesc, 'practic, un lockdown pentru nevaccinaţi', a afirmat deputatul social-democrat Dirk Wiese la postul public ZDF.

Conform unui proiect de decizie consultat de dpa, persoanele nevaccinate vor avea nevoie de un test negativ la coronavirus pentru a călători cu autobuzul sau trenul, precum şi la locul de muncă.

Restricţii în privinţa contactelor ar fi de asemenea posibile. În schimb, restricţii de circulaţie sau închiderea restaurantelor nu par a face parte din planul actual. Noua lege ar permite landurilor să impună diferite măsuri mai stricte în funcţie de situaţia infectărilor, a afirmat deputatul Wiese. 'Nu ne temem să luăm decizii impopulare', a subliniat el. 

Israelul va vaccina copiii cu vârste între 5 şi 11 ani

După Statele Unite, Israelul a dat duminică undă verde vaccinării copiilor cu vârste între 5 şi 11 ani cu doze Pfizer/BioNtech, în speranţa de a ţine sub control pandemia de COVID-19, notează AFP.

'Directorul general al Ministerului Sănătăţii a decis să urmeze recomandările comisiei însărcinate cu studierea acestei probleme şi să autorizeze vaccinarea copiilor cu vârste între 5 şi 11 ani', a anunţat un comunicat al Ministerului Sănătăţii.

Statul evreu a fost una dintre primele ţări care a lansat, în decembrie, o vastă campanie de vaccinare datorită unui acord cu gigantul farmaceutic Pfizer oferindu-i acces rapid la milioane de doze plătite în schimbul datelor privind efectele vaccinului la scară largă. Această campanie a permis dubla vaccinare a 5,7 milioane de israelieni din totalul de nouă milioane, dintre care peste 80% adulţi.

În vară, autorităţile au lansat o nouă campanie pentru administrarea unei doze de rapel la care au răspuns peste patru milioane de persoane. Vezi continuarea aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel