Urmărește emisiunea live


Şoseaua Giurgiului, gazon pe linia de tramvai. Circulaţia tramvaielor oprită pe durata lucrărilor

În perioadele 09 - 11 august şi 16 - 18 august a.c., circulaţia tramvaielor de pe Şoseaua Giurgiului va fi suspendată, pentru montarea gazonului între şinele de tramvai.

Una dintre cele mai importante căi de acces în Capitală, care face legătura atât cu localităţile din sudul ţării cât şi cu cele de la frontiera cu Bulgaria, va deveni prima arteră de circulaţie din Sectorul 4 care va avea un covor de iarbă pe ecartamentul liniilor de tramvai. Primăria Sectorului 4 a luat această măsură pentru a reduce cât mai mult cantitatea de praf produsă de traficul foarte aglomerat din zonă, dar şi pentru a creşte suprafaţa spaţiului verde din sector. Astfel, în perioada mai sus menţionată, circulaţia tramvaielor de pe Şoseaua Giurgiului va fi suspendată, pentru a le permite constructorilor realizarea lucrărilor de înierbare.

Pentru aceasta, mai intâi, vor fi înlăturare dalele vechi dintre şine, iar ulterior, suprafaţă respectivă va fi nivelată şi pregătită pentru montarea rulourilor de gazon, dar şi a unui sistem automat de irigaţii, care să împiedice uscarea ierbii.

Pentru buna desfăşurare a lucrărilor şi pentru a reduce disconfortul celor care locuiesc sau circulă în zonă, în intervalul 09 - 11 august şi 16 - 18 august a.c., călătorii vor putea folosi un număr suplimentar de autobuze, puse la dispoziţie de Societatea de Transport Bucureşti, care vor circula pe acelaşi tronson cuprins între Strada Luică şi Piaţa Eroii Revoluţiei (Şura Mare).

Lucrările fac parte dintr-un proiect  amplu


Lucrările de înierbare fac parte dintr-un proiect extrem de amplu de "Reconfigurare, reabilitare şi modernizare a sistemului rutier şi de amenajare a spaţiilor urbane verzi de pe Şoseaua Giurgiului", menit să asigure condiţii pentru un trafic decent, civilizat şi în deplină siguranţă pe una dintre cele mai aglomerate artere din Bucureşti.

Lucrările de modernizare vizează atât partea carosabilă cât şi cea pietonală, aflate, de altfel, într-o avansată stare de degradare, pe o lungime de 8 kilometri, pe ambele sensuri de circulaţie. În cadrul acestora, anumite tronsoane de pe Şoseaua Giurgiului vor fi lărgite, iar trotuarele vor fi astfel reconfigurate pentru a avea o lăţime mai mare. Mai mult, vor fi amenajate noi locuri de parcare în spic, ajungându-se la un total de aproximativ 2.000 de parcaje publice.

Totodată, pentru prima dată, pe Şoseaua Giurgiului vor fi create piste pentru biciclete, pe ambele sensuri de circulaţie, iar spaţiile verzi vor fi extinse la maximum şi vor fi transformate în grădini publice, cu mobilier urban nou şi zone de relaxare. Mai mult, pentru reducerea poluării generate de traficul rutier, pe Şoseaua Giurgiului, continuă campania de plantare a arborilor, tei şi prunus, începută în această primăvară.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel