Soros, finanțator al ONG-urilor. Deputat ALDE: Există riscul...

Andrei Gerea
Andrei Gerea

Soros finanțează o parte a activității neguvernamentale. Un deputat ALDE explică riscul nedeclarării surselor de finanțare ale ONG-urilor.

Soros s-a remarcat, în ultima perioadă, în România prin susținerea, cu sume considerabile, unor organizații foarte active din punct de vedere social și politic. Inițiatorul propunerii legislative privind transparentizarea situației financiare ale ONG-urilor, Andrei Gerea, a explicat care este riscul nedeclarării veniturilor, în contextul în care activiști ai acestor organizații au ajuns, într-un timp foarte scurt, actori politici cu greutate.

 Comparație cu situația partidelor

Deputatul ALDE Andrei Gerea susține că s-a dovedit implicarea financiară a lui Soros în mai multe ONG-uri." Nu știu pentru ce (Soros n.r.) le finanțează, dar atâta timp cât acele organisme și oameni care au emanat din acele organisme s-au apucat de politică, este bine să fie transparente. Care este riscul(în cazul nedeclarării surselor de finanțare n.r)? Am putea să extrapolăm și să spunem că nici partidele politice nu are trebui să își prezinte sursele de finanțare. Este exact același risc. Toți actorii care participă la viața politică și să implică activ în politică, eu spun că trebuie să aibă parte de o finanțare transparentă și cred că lucrul acesta nu ar trebui să deranjeze", a declarat Gerea la B1tv.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel