Sorin Grindeanu nu exclude ruperea coalției cu PNL, dacă aceasta nu va funcționa

Scrisoare pentru Grindeanu
Scrisoare pentru Grindeanu

Vicepremierul PSD, Sorin Grindeanu a declarat că nu exclude ruperea coaliției cu PNL dacă aceasta nu va funcționa. 

Vicepremierul PSD Sorin Grindeanu a comentat declarațiile unor politicieni privind viitorul guvernului Ciucă spunând că orice coaliție poate fi ruptă dacă nu funcționează. De asemenea, Grindeanu a spus că în coaliție nu a fost luată nicio decizie în ceea ce privește certificatul verde COVID.

Duminică, Sorin Grindeanu a declarat că partidele de la guvernare au discutat în ultima perioadă despre PNRR și buget și nu au avut timp să se gândească la ruperea coaliției.

„Orice coaliție poate fi ruptă dacă nu funcționează... În ultima lună am fost preocupați de alte lucruri decât de ruperi de coaliție”, a explicat Grindeanu, la Digi24.

Vicepremierul a mai spus că aliații nu au stabilit ce se va întâmpla cu certificatul verde.

„Ca părere personală, cred ca este nevoie de certificat verde”, a precizat Grindeanu.

Acesta a mai spus că eventuala introducere a certificatului trebuie să fie însoțită de măsuri care să-i protejeze pe cei care nu se pot vaccina.

Certificatul verde, adoptat prin două căi, susține premierul Ciucă

Premierul Nicolae Ciucă a admis, joi, pe 30 decembrie, posibilitatea introducerii obligativităţii certificatului verde fie prin adoptarea într-o sesiune extraordinară a Parlamentului, fie prin asumarea răspunderii Guvernului.

El a declarat, în cadrul unei emisiuni la TVR 1, că, în cazul în care situaţia o impune, Parlamentul ar putea fi convocat în sesiune extraordinară pentru a dezbate legea privind introducerea certificatului verde.

"Fiecare dintre aceste variante se găseşte pe masă şi, în felul acesta, dacă situaţia o va impune, vom face apel la Parlament să intre în sesiune extraordinară şi să adoptăm una dintre ele - fie legea care există acum, cu amendamentele necesare, fie o asumare la nivelul Guvernului, astfel încât să putem să avem acest certificat COVID", a afirmat Ciucă.

Referitor la unele opinii vehiculate în mass-media că asumarea răspunderii Guvernului ar fi o capcană care i-ar putea fi întinsă din punct de vedere politic, şeful Executivului a spus: "Dacă vom salva cât mai multe vieţi şi prin această decizie vor muri cât mai puţini oameni, nu este o capcană pentru mine. Nu cred că ar fi o capcană pentru nimeni. Important este să prevaleze siguranţa şi sănătatea cetăţeanului".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel