Sorana Cîrstea, donație pentru un incubator la maternitatea din Târgoviște

Bogdan Cotigă / 18 iul 2018 / 15:20 Salveaza PDF Comentarii
Sorana Cîrstea
Descriere foto: Sorana Cîrstea

Maternitatea din Târgoviște a fost dotată cu un incubator performant, în valoare de 75.000 de lei, o donație vitală pentru salvarea nou-născuților la care a contribuit cu o donație consistentă și tenismena Sorana Cîrstea.

Sorana Cîrstea a donat pentru acest echipament medical premiul pe care l-a primit recent la FedCup. Unitatea medicală din Târgoviște deservește mai multe județe în ceea ce privește cazurile severe de prematuritate. Jucătoarea de tenis, Sorana Cîrstea s-a alăturat cauzei Salvați Copiii, de combatere a mortalității infantile, făcând posibilă dotarea atât de utilă, incubatoarele existente fiind deja uzate de aproape un deceniu.

"Gestul Soranei Cîrstea de a-și dona premiul în bani de la participarea ei la Fed Cup către programul Organizației Salvați Copiii de reducere a mortalității infantile în România este unul exemplar și pentru asta îi suntem recunoscători”, a afirmat Gabriela Alexandrescu, Președintele Executiv al Organizației Salvați Copiii România.

Maternitatea din Târgoviște a fost ridicată la unitate de grad III, ceea ce înseamnă că poate prelua și trata cazuri cu vulnerabilități crescute. În realitate, este departe de o finanțare corespunzătoare. Datorită medicilor, Maternitatea din Târgoviște face performanță, motiv pentru care Organizația Salvați Copiii România continuă programul de combatere a mortalității infantile venind în sprijinul acestora.


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24