Sondaj europarlamentare 2019. Partidele lui Macron și Le Pen, cifre

Un sondaj publicat de Les Echos arată preferințele înainte de alegerile europarlamentare din 26 mai 2019.

Mișcarea Națională, formațiunea de extremă-dreapta condusă de Marine Le Pen, și En March, partidul fondat de președintele Emmanuel Macron, surclasează partidele tradiționale în preferințele votanților francezi înaintea alegerilor europarlamentare din 26 mai, potrivit datelor unui sondaj de opinie.

Formațiunea condusă de Le Pen s-a clasat pe primul loc în preferințele de vot, cu 25 de procente, potrivit unui sondaj realizat recent de instituitul de cercetare OpinionWay pentru cotidianul Les Echos, informează agenția Reuters.

La mică distanță de Mișcarea Națională se situează En March!, cu 23 de procente


Ascensiunea celor două formațiuni s-a produs în detrimentul partidelor tradiționale, cum ar fi Republicanii (centru-dreapta), care este preferat de doar 13% din votanți.

Președintele Macron a catalogat scrutinul europarlamentar drept o bătălie între naționaliștii antiimigrație și progresiștii proeuropeni, precum el.

Potrivit sondajului, publicat joi de Les Echos, protecția mediului este principala preocupare a alegătorilor francezi înainte de alegerile pentru Parlamentul european, depășind subiecte precum combaterea terorismului, imigrația ori sistemul de securitate socială, scrie Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel