EXCLUSIV  Sondaj Avangarde, procent procurori. Pieleanu, distincție cheie. Risc politic

Rodica Mitu / 07 iul 2018 / 18:36 Salveaza PDF Comentarii
Marius Pieleanu
Descriere foto: Marius Pieleanu

În contextul celui mai recent sondaj Avangarde, sociologul Marius Pieleanu a făcut o distincție importantă pentru DC News.

Cea de-a doua parte a sondajului Avangarde despre categoriile socio-profesionale cele mai apreciate, publicată sâmbătă, 7 iulie, de DC News, indică unele prăbușiri, pe ultimul loc aflându-se procurorii.

Distincție importantă

Contactat sâmbătă de redactorii DC News, sociologul Marius Pieleanu a făcut o distincție importantă. "Până acum măsuram instituțiile, de data aceasta am introdus categoriile profesionale, nu instituțiile în sine. Ce părere au oamenii despre diverse categorii profesionale", a precizat Marius Pieleanu.

"Din punctul acesta de vedere, putem spune că oamenii au mai degrabă o părere mai bună față de instituție, decât despre activitatea procurorilor", a declarat sociologul, adăugând: "Oamenii cred în continuare în importanța instituțiilor, inclusiv în cea a Parchetului, însă, în mod evident, dezvăluirile din media din ultima vreme cu privire la abuzurile săvărșite au drept efect o încredere mai scăzută în activitatea procurorilor și în procurori ca meserie în sine. Dar, în continuare, încrederea în instituție este una relativ ridicată, în opinia mea".

Costuri politice

Jurnalistul Val Vâlcu consideră, în contextul acestor procente, că există o problemă pentru cei care susțin necondiționat procurorii. "Oamenii își doresc ca DNA să-și continue activitatea, susțin DNA, însă nu toți au și încredere în ceea ce fac procurorii. Aceste procente ridică o problemă pentru cei care susțin necondiționat DNA și nu vor să vadă abuzurile", a declarat ziaristul.

"Percepția oamenilor nu se face în funcție de susținerea politică, ci în funcție de realitate. Scandalurile din ultima perioadă legate de abuzuri au avut impact și încep să se vadă efectele", a adăugat Val Vâlcu.

"Ignorarea abuzurilor va avea costuri politice", mai susține jurnalistul.

 

Așa arată sondajul complet:

(w670)

DC News a publicat vineri prima parte a sondajului.

Vezi și: EXCLUSIV Sondaj Avangarde. S-a prăbușit în sondaje, procent devastatorSTIRE RECOMANDATA

Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26