Somnul de noapte. Ce se întâmplă în organism după o noapte pierdută

Un studiu recent, efecutat la Universitatea Erasmus din Rotterdam arată că o noapte nedormită are urmări negative importante.

Somnul de noapte pierdut, fie că este vorba de o insomnie, de o petrecere cu prietenii, de muncă în tura de noapte sau pur și simplu de imposibilitatea de a te odihni bine, are consecințe imediate, încă de a doua zi. Astfel, persoana care nu a dormit are un comportament contraproductiv la locul de muncă, devine mai nepoliticoasă și obstructivă în relația cu cei din jur și are porniri mai degrabă egoiste, conform unui studiu coordonat de Laura Giurge, de la Universitatea Erasmus din Rotterdam, care analizează cauzele comportamentelor neproductive ale angajaților.

Lipsa somnului are impact asupra muncii și abilităților sociale și scade performanțele. Și alte studii au demonstrat că privarea de somn reduce capacitățile cognitive și emoționale, conducând la scăderi de productivitate și creativitate și îngreunând procesul de luare a deciziilor, comunicarea și empatia. Din punct de vedere emoțional, persoana privată de somn trece prin stări de oboseală, iritabilitate, schimbări bruște de dispoziție și frustrare, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel