Şomeri, fonduri europene. Olguţa Vasilescu, veste pentru români. Gâdea: O bombă

Lia Olguța Vasilescu, ministrul Muncii, invitată, joi seară, la Antena 3, a anunţat că şomerii angajaţi de firme vor avea salariul plătit de stat.

„Există o criză de forţă de muncă. Noi am pregătit un proiect de lege. Orice angajator poate să meargă la AJOFM şi să ceară de acolo şomeri pe care să-i angajeze, chiar necalificaţi fiind, şi primeşte pentru ei salariul minim pe economie din partea statului cu finanţare europeană", a spus Olguţa Vasilescu.

„Asta este o bombă", a comentat Gâdea, care a întrebat: „E din fonduri europene?". „Da, din fonduri europene. Avem aproape jumătate de miliard de euro din fonduri europene pentru a plăti aceste salarii, pentru a forma forţa de muncă", a zis ministrul Muncii.

„Să luăm un caz. Să zicem că este o fabrică de automobile. Are nevoie de strungari. În piaţă nu mai sunt strungari la ora actuală. Atunci merge la AJOFM şi cere un şomer sau mai mulţi pentru a-i angaja. Statul automat îl plăteşte 250 de euro lunar pentru fiecare dintre aceste persoane angajate. Singura obligaţie a angajatorul este ca peste un an, doi sau trei, depinde de cât durează perioada de formare, să-i elibereze persoanei respective un certificat de ucenie, că este specializat, că este strungar. În acest moment, câştigă angajatul, angajatorul şi statul român”, a mai spus Lia Olguţa Vasilescu.

„Condiţia este ca să aibă pe lângă un furnizor de formare profesională, adică să fie cineva care să facă şi partea teoretică, dar fie se acredizează la Ministerul Muncii, fie găseşte un ONG de pe piaţă care face acest lucru şi nu va avea niciun fel de probleme", a punctat ministrul Muncii. „Este valabil şi pentru absolvenţii de facultate. Ei se numesc stagiari, iar statul oferă 300 de euro lunar”, a explicat Lia Olguţa Vasilescu la Antena 3. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel