EXCLUSIV  Soluții trafic București. Nazare (PNL): Există un plan, dar doamna Firea...

Bogdan Cotigă / 11 dec 2018 / 22:33 Salveaza PDF Comentarii
Alexandru Nazare
Alexandru Nazare

Alexandru Nazare, purtător de cuvânt la PNL București și fost ministru al Transporturilor a explicat, la Interviurile DC News, care sunt soluțiile de ameliorare pentru traficul din Capitală și unde s-ar putea amenaja noi parcări.     

Nazare a precizat că nu este nevoie să căutăm soluții minune pentru trafic pentru că Primăria Capitalei are deja un plan aprobat, dar nu îl aplică corespunzător. "Există un plan de mobilitate urbană aprobat de Consiliul General, care este similar cu master-planul pentru România de la Ministerul Transporturilor. Acest plan se aplică Bucureștiului. Toate răspunsurile la problemele mari privitoare la ameliorarea problemelor din trafic sunt acolo, iar doamna Firea ne spune că a făcut primul pas, că a cumpărat autobuze.

Cu tot respectul, planul de mobilitate înseamnă mult mai mult decât atât. Înseamnă să termini proiectele de infrastructură începute, înseamnă să începi proiecte noi. Înseamnă să vezi unde faci pasaje noi. Înseamnă să faci ceva cu semaforizare. Avem un sistem de semaforizare nefuncțional. De când a venit Firea și până acum nu s-a făcut nimic. Ar trebui să avem 400 de intersecții cu semaforizare inteligentă, iar noi, în momentul ăsta, avem active 220. Dacă le punem în funcțiune, în toate cele 400 de intersecții, am avea 22% fluidizare a traficului în toate cartierele. Soluții sunt și sunt clare", a declarat Nazare. 

Unde se pot face parcări noi

"Primăria Capitalei ar putea face parcări pe terenuri care ar putea fi luate de la CFR sau Metrorex. Se pot face inclusiv parcări de reședință care ar putea fi supraetajate, iar costul unui loc de parcare de beton e unul bun, sub 5000 de euro. Cu parcările supraetajate câștigi locuri, mașinile nu mai stau împrăștiate și sunt niște parcări civilizate care să aibă și un loc de depozitare pentru anvelope", a mai spus Nazare.

Urmăriți aici fragmentul de discuție din interviul cu Alexandru Nazare:

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.29