Solomon Wigler, consilierul lui Sorin Oprescu, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile

Al treilea deţinut eliberat din greşeală, reîncarcerat
Al treilea deţinut eliberat din greşeală, reîncarcerat

Judecătorii de la Tribunalul București au admis, joi, propunerea DNA de arestare preventivă pentru 30 de zile a lui Solomon Wigler, consilierul personal al primarului Capitalei, Sorin Oprescu.

Solomon Wigler este acuzat de trafic de influență, în formă continuată (5 acte materiale), după ce ar fi primit în mai multe tranșe 204.000 euro de la un om de afaceri, pentru a interveni pe lângă consilieri din cadrul Consiliului General al Municipiului București, în vederea inițierii și votării unor proiecte de hotărâri.

"În perioada mai/iunie 2012 — mai 2015, inculpatul Wigler Solomon, în calitate de consilier personal al primarului municipiului București, a pretins în mai multe rânduri suma totală de 230.000 euro și a primit în mai multe tranșe suma de 204.000 euro de la un om de afaceri (martor denunțător) pentru a interveni pe lângă funcționari din aparatul administrativ al primarului general al municipiului București și consilieri din cadrul Consiliului General al Municipiului București, lăsând să se creadă că are influență asupra acestora în vederea inițierii și votării unor proiecte de hotărâri", susțin procurorii DNA.

Vezi și: Doi procurori au intrat în vizorul DNA! Unul a fost reținut pentru 24 de ore

Aceste hotărâri vizau aprobarea unor planuri urbanistice zonale necesare construirii de supermarketuri pe raza municipiului București și acceptarea unei donații către Primăria Capitalei.

"Concret, inculpatul a primit suma totală de 150.000 euro, în patru tranșe, respectiv înainte și după votarea hotărârilor respective. În același scop, la data de 28 mai 2015, omul de afaceri s-a întâlnit cu Solomon Wigler în biroul acestuia din urmă aflat în sediul Primăriei municipiului București, ocazie cu care acesta din urmă l-a asigurat pe martorul denunțător că, în ședința Consiliului General al Municipiului București din ziua respectivă, au fost aprobate atât proiectul de hotărâre privind acceptarea donației aferente unuia dintre proiecte, cât și PUZ-ul pentru unul dintre supermarketuri", continuă procurorii anticorupție.

Aceștia precizează că Solomon Wigler a convenit cu denunțătorul ca, miercuri, să îi remită 25.000 euro, urmând ca diferența până la 51.000 euro să o aducă în săptămâna 8 — 12 iunie.

Solomon Wigler a fost surprins miercuri în flagrant de procurorii anticorupție, în timp ce primea suma de 25.000 euro în scopul menționat.

"Anterior, în același scop, inculpatul primise, printr-un intermediar, 4.000 euro de la același om de afaceri. Într-un context separat, în 14 noiembrie 2013, Solomon Wigler a mai primit de la omul de afaceri suma de 25.000 euro pentru a interveni pe lângă primarul general al municipiului București, pe lângă care a lăsat să creadă că are influență, în vederea eliberării unei autorizații de construire necesare unei soluții de trafic (sens giratoriu), pentru două supermarket-uri", au mai reținut anchetatorii.

Citește și: Mircea Badea a câștigat procesul intentat de Dan Andronic

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel