Soldații ruși au răpit-o și au batjocorit-o, în timp ce i-au ucis soțul. Drama unei ucrainence

Sursă foto: Pexels (Kat Smith)
Sursă foto: Pexels (Kat Smith)

O femeie din apropierea Kievului a relatat despre ororile pe care le-a înfruntat și despre pierderea soțului său, cauzată de soldații ruși. 

Invazia rusă din Ucraina a ajuns deja în ziua 48. La câțiva kilometri de Kiev, 70 mai exact, într-o zonă rurală, Anna, o femeie de 50 de ani își plânge pierderea. Numele a fost schimbat de jurnaliștii BBC, pentru a-i fi protejată identitatea. 

Anna ne-a spus că pe 7 martie se afla acasă cu soțul ei când un soldat străin a intrat peste ei. 

”Sub amenințarea armei, m-a dus într-o casă din apropiere. Mi-a ordonat: ”Dă-ți hainele de pe tine jos sau te împușc”. A continuat să mă amenințe că mă omoară dacă nu făceam ce mi-a spus. Apoi a început să mă violeze", a spus ea.

Atacatorul Annei ar fi cecen

Anna și-a descris atacatorul ca fiind un luptător cecen tânăr, slab, aliat cu Rusia.

"În timp ce mă viola, au mai intrat patru soldați. Am crezut că s-a terminat, dar l-au luat. Nu l-am mai văzut pe soțul meu", a spus ea. Crede că a fost salvată de o unitate separată de soldați ruși.

Anna s-a întors acasă și și-a găsit soțul mort, împușcat în abdomen.

”Încercase să alerge după mine ca să mă salveze, dar a fost lovit de gloanțe”, a spus ea. Amândoi au căutat adăpost în casa unui vecin. Nu l-au putut duce pe soțul ei la spital din cauza luptelor din stradă. Bărbatul a murit din cauza rănilor sale două zile mai târziu.

Anna și-a înmormântat soțul în curtea casei lor. O cruce înaltă, de lemn, stă în capul mormântului. Aceasta este în contact cu spitalul local și primește sprijin psihologic.

Luptele din estul Ucrainei se vor intensifica

Luptele din estul Ucrainei se vor intensifica în următoarele două-trei săptămâni, în condiţiile în care Rusia continuă să-şi reorienteze acţiunile acolo, a informat marţi Ministerul Apărării al Regatului Unit pe Twitter, într-un buletin regulat, informează Reuters.

Atacurile ruse rămân concentrate asupra poziţiilor ucrainene de lângă Doneţk şi Lugansk, cu lupte care continuă în jurul oraşelor Herson şi Nikolaev (Mikolaiv) şi o nouă ofensivă asupra oraşului Kramatorsk, potrivit serviciilor de informaţii militare britanice, scrie Agerpres.

De asemenea, potrivit buletinului, forţele ruse continuă să se retragă din Belarus pentru a se redesfăşura în susţinerea operaţiunilor din estul Ucrainei. Ministrul forţelor armate James Heappey a afirmat marţi că toate opţiunile vor fi pe masă pentru un răspuns la orice utilizare de arme chimice de către Rusia în Ucraina. Citește mai multe AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel