Socol: Dacă va exista vreo criză DRAMATICĂ, aceasta va fi!

Imagine cu caracter ilustrativ
Imagine cu caracter ilustrativ

Cristian Socol atrage atenţia asupra faptului că nu paturile ATI insuficiente sunt problema în această perioadă în care cazurile de infectare cu noul coronavirus au crescut. 

"Dezbaterea este pe lângă - nu problema numărului de paturi ATI este problema structurală, ci deficitul de medici - de exemplu de medici ATI.

Dacă va exista vreo criză dramatică în timpul crizei sanitare aceea va fi legată de lipsa resursei umane, de lipsa medicilor - de exemplu cei specializati in ATI anestezie si terapie intensiva!", transmite Cristian Socol.

"Numărul de medici, redus pentru a acoperi nevoile de îngrijire"

"Numărul de medici rămâne încă redus pentru a acoperi nevoile de îngrijire a sănătăţii populaţiei ţării noastre, comparativ cu alte state europene. Valori mai mici ale indicatorului s-au înregistrat în Polonia (258 medici la 100 mii locuitori, în anul 2017). Cele mai mari valori ale acestui indicator s-au înregistrat, în anul 2017, în Grecia (607 medici la 100 mii locuitori).

Jumătate dintre medici lucrează în doar cinci judeţe, iar Bucureştiul atrage 21% din numărul total de doctori. Câte judete nu au deloc specialisti in ATI sau au 1 specialist astfel incat nu se pot efectua gărzi? Din cei 1000 de medici ATI câți sunt in cele 10 judete care asigura 80% din valoarea adaugata economica din România?", întreabă Cristian Socol.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel