„Soarele artificial“ al Chinei a atins 120 de milioane de grade Celsius, un nou record mondial

„Soarele artificial“ al Chinei a atins 120 de milioane de grade Celsius, un nou record mondial   /   Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
„Soarele artificial“ al Chinei a atins 120 de milioane de grade Celsius, un nou record mondial / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay

China a atins o nouă etapă în experimentele umanității la aparatul de fuziune al Academiei Chineze de Științe.

Vineri, aparatul de fuziune al Academiei Chineze de Științe a atins 120 de milioane de grade Celsius (216 milioane de grade Fahrenheit) și s-a agățat de acesta timp de 101 secunde. Ultima oară când EAST (Experimental Advanced Superconducting Tokamak sau HT-7U) s-a ținut de o spirală plasmatică atât de mult timp a fost în 2017, dar temperatura a atins doar 50 de milioane de ° C.

În 2018, reactorul a ținut gazul încălzit dincolo de nivelul de referință de 100 de milioane de grade, considerat crucial pentru generarea de energie, dar a putut susține plasma doar aproximativ 10 secunde. Acum, acesta a ținut plasma la o temperatură de opt ori mai mare decât a nucleului Soarelui de 15 milioane ° C pentru o perioadă extrem de lungă. Noul record a împins lumea din ce în ce mai mai aproape de această sursă de energie curată.

"Descoperirea este un progres semnificativ, iar obiectivul final ar trebui să fie menținerea temperaturii la un nivel stabil pentru o lungă perioadă de timp", a declarat pentru Global Times fizicianul Li Miao, fizicianul Universității de Știință și Tehnologie din Sud.

Cum funcționează tehnologia

Puterea de fuziune folosește reacțiile care au loc adânc în interiorul Soarelui, strângând împreună atomii de hidrogen în elemente mai mari, cum ar fi heliul. Acolo unde Soarele se bazează pe gravitație pentru a forța atomii împreună, aici pe Pământ trebuie recurs la mijloace mai puțin subtile, crescând temperaturile în generatoare special construite pentru a genera forțele de amestecare a atomilor.

Cercetătorii estimează că cantitatea de deuteriu - o formă stabilă de hidrogen care conține un proton și un neutron - într-un litru de apă de mare ar putea produce echivalentul energetic a 300 de litri de benzină prin fuziunea nucleară. Este nevoie de aproximativ 300 de oameni de știință și ingineri pentru a sprijini și opera instalația experimentală care conține EST. Acest tub metalic, în formă de gogoașă, are o serie de bobine magnetice folosite pentru a ține fluxuri supraîncălzite de plasmă de hidrogen care se rotesc în jurul miezului, precizează ScienceAlert.

Coreea a deținut recordul anterior de 100 milioane ° C timp de 20 de secunde (citește AICI). 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel