Sky News: Traficanții de arme din România vând oricui, chiar și teroriștilor

Foto: Sky News
Foto: Sky News

Jurnaliștii de la Sky News au realizat o anchetă a cărei concluzie a fost că traficanții de arme din România vând arme oricui, chiar și teroriștilor. 

Traficanții de arme susțin că armele automate AK-47 sunt rar folosite de infractorii de rând, iar cererea pentru astfel de arme a explodat în ultimii doi ani. O echipă de jurnaliști Sky News, după luni de negocieri cu o bandă din România, a venit în țara noastră ca să se întâlnească cu reprezentanții traficanților. 

"Nu există nici un subterfugiu. Ştiau că suntem o organizaţie de presă care vrea să ilustreze că obţinerea unei arme este relativ uşoară şi credeau că le vom cumpăra (...). Ideea este că nu le pasă cine suntem, atât timp cât eram dispuşi să plătim. Pe parcursul întâlnirii, au spus clar că vor vinde oricui: spărgător de bănci, criminal în masă sau terorist, nu făcea nicio distincţie", scrie Sky News, potrivit news.ro

Jurnaliştii s-au întâlnit cu traficanţii pe o şosea, după care i-au urmat într-o pădure unde nu era semnal la telefon, înainte de a opri pe o pajişte. Doi bărbați au percheziționat jurnaliștii, le-au verificat echipamentele și le-au pus telefoanele în mașină. Au deschis portbagajul și le-au arătat ce arme au de vânzare. Traficanții le-ar f fi dat asigurări reporterilor că pot oferi mii de astfel de arme și muniţie pentru ele. Traficanții au spus că au legături cu o altă bandă care se ocupă de armament greu- grenade, grenade propulsate de rachete și mine. Când au aflat că jurnaliștii nu cumpără armele, traficanții și-ar fi luat un avans de 20 de minute și i-ar fi lăsat liniștiți. 

La Londra, jurnaliştii Sky News au arătat filmările lor la o întâlnire cu ofiţeri ai Agenţiei Naţionale împotriva Crimelor (NCA), care au confirmat că tipurile de arme, zona unde a avut loc întâlnirea cu traficanţii şi preţurile discutate corespund informaţiilor lor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel