Situaţie alarmantă cu cazurile COVID-19 la 112. Alis Grasu: "Nu refuzăm pacienţi, prioritizăm!"

Alis Grasu, managerul serviciului de Ambulanţă Bucureşti Ilfov, a afirmat că numărul persoanelor care sună la 112 pentru cazuri COVID-19 este în creştere accelerată. 

'Este un volum foarte mare de muncă. Se fac eforturi comune, noi și Inspectoratul pentru Situații de Urgență și Serviciul SMURD, pentru a gestiona și această situație.

Dacă ne raportăm doar la ultimele 24 de ore, din ce cele 1.800 de solicitări venite la Serviciul de Ambulanță București-Ilfov, 40,72% sunt cazuri despre pacienţi cu infecţia COVID-19. Aici nu am luat în calcul şi pacienţii care sunt transportaţi la spital pentru cei asimptomatici, sau cu simptomatologie minoră, care sunt duşi pentru evaluare. Nu i-am luat în calcul şi pe aceştia. Practic, am luat în calcul urgenţa aceea de cod roşu, de cod galben. Ar fi undeva de 50-51% dacă am lua şi aceste cazuri.", a declarat Alis Grasu la Antena 3. 

"Nu am refuzat solicitări. Prioritizăm"

"Nu am refuzat niciodată nicio solicitare. Singurul lucru pe care îl luăm în calcul de fiecare dată este o prioritizare cât mai corectă a acestor cazuri şi asta din cauza resurselor limitate, astfel încât să protejăm urgenţa de cod roşu. 

Se lucrează foarte mult. Sunt zile în care numărul solicitărilor este foarte mare, de aceea este nevoie în permanentă de o prioritizare cât mai corectă a solicitărilor, atsfel încât să protejăm în continuare urgenţa de cod roşu, acolo unde viaţa este pusă în pericol imediat, urgenţa de cod galben şi sigur, ne ducem şi la persoanele care prezintă semne şi simptome de COVID-19, dar sunt consultaţii la domiciliu, nu reprezintă urgenţă şi aici, timpii de aşteptare sunt mai lungi.", a mai spus aceasta. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel