Situație horror în Bucegi: Zeci de turişti, blocaţi pe trasee

Zeci de turişti constituiţi în mai multe grupuri au rămas blocaţi miercuri după amiază pe trasee din masivul Bucegi din cauza viiturilor puternice şi a ploii abundente. 

Potrivit purtătorului de cuvânt al IJJ Prahova, Leonard Dragomirescu, jandarmii montani au intervenit pentru recuperarea unui grup de 15 persoane, între care se aflau şi şapte copii, care a plecat de la Diham Militar spre cabana Gura Diham din Valea Cerbului, grupul rămânând blocat pe traseu din cauza unei viituri. La acţiune au participat şi salvamontiştii din Buşteni, a precizat şeful salvamont Buşteni, Gheorghe Haiduc.

De asemenea, jandarmii montani intervin pentru recuperarea altor două grupuri de turişti, unul format din nouă persoane, între care şi un copil, blocat la Crucea Caraiman din cauza ploii torenţiale, şi un altul format din 20 de persoane, între care şi copii, care au plecat de la Crucea Caraiman spre Buşteni.

Cele 20 de persoane au rămas blocate între două viituri, urmând a fi recuperate de echipele de intervenţie, a precizat Dragomirescu. Totodată, salvamontiştii din Buşteni intervin pentru recuperarea unui grup de turişti străini surprins de ploaia torenţială pe traseul Jepii Mici.

Gheorghe Haiduc a precizat că din grup fac parte cinci persoane, între care şi copii, acestea fiind surprinse de o viitură între două traversări.

Alte câteva zeci de turişti care au fost surprinşi de ploaia torenţială în timp ce se aflau pe trasee din Bucegi s-au adăpostit la Refugiul Salvamont aflat la Salvamont Buşteni situat la cota 2.260 metri, a mai declarat Haiduc. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel