Site-ul OFICIAL de turism al României, ÎNCHIS pentru neplată

Site-ul oficial de turism al României a fost închis pentru că domeniul nu a mai fost plătit.

 UPDATE 14:34.  Site-ul a redevenit funcțional după intervenția ministrului Turismului.


"Portalul de promovare a României ca destinație turistică www.romania.travel a redevenit activ începând de astăzi.

Ministrul Turismului, Bogdan Gheorghe Trif, a dispus identificarea  de urgență în Ministerul Turismului a măsurilor legale pentru preîntâmpinarea în viitor a blocării site-ului. Ministrul Turismului a plătit astăzi suma necesară reactivării domeniului de travel pentru ca portalul de promovare turistică www.romania.travel să redevină activ," se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Turismului.

Știrea inițială

„Nu cred aşa ceva”, a fost prima reacţie a noului ministru al Turismului, Bogdan Trif, atunci când a aflat că site-ul romania.travel nu mai funcţionează. În scurt timp, însă, a revenit cu o declaraţie în care a explicat ce se întâmplă cu portalul oficial de turism al României.

„M-am interesat să văd despre ce e vorba şi site-ul nu funcţionează de la începutul lunii ianuarie. Domeniul a fost luat pe persoană fizică şi este administrat de Ministerul Turismului. Nu e cadrul legal să-l plătim, motiv pentru care o să-l plătesc eu din salariul meu de ministru, astfel încât luni să funcţioneze din nou. Asta-i viaţa”, a spus Bogdan Trif, pentru profit.ro. 

Site plătit tot din buzunar

El crede că, până în prezent, site-ul, creat de fostul şef al Biroului de Turism al României la New York, Simion Alb, a fost plătit tot „din buzunar”, în lipsa unui cadru legal. Alb, care a părăsit instituţia în toamna anului trecut, a predat administrarea portalului romania.travel către Ministerul Turismului în luna mai, atunci când Mircea Dobre, pe atunci ministru al Turismului, a decis să desfiinţeze birourile de promovare externă a României.

„Ar fi o pierdere să închidem site-ul, motiv pentru care am să-l plătesc eu pentru tot anul şi o să propun şi un act legislativ care să-mi permită să pot să-l iau şi să-l plătesc prin minister," a mai spus Trif.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel