Siria: Gaz toxic, atac. Suspiciuni, după ce cinci sirieni au fost spitalizați cu asfixie

Forțele guvernamentale siriene ar fi folosit un gaz a cărui origine a rămas deocamdată necunoscută pentru un atac recent. 

 Cinci civili sirieni care manifestau simptome de asfixie au fost spitalizaţi duminică, după bombardamente ale forţelor guvernamentale la Saraqeb, în provincia Idlib, informează AFP. 

Organizaţia neguvernamentală Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO) a relatat că după ce elicoptere ale regimului de la Damasc au lovit mai multe cartiere ale oraşului, s-a simţit "un miros greţos". OSDO, preluată de AFP, citează localnici şi surse medicale care vorbesc despre un gaz toxic, fără a da alte detalii. 

Vineri, secretarul american al apărării, Jim Mattis, a declarat că în Siria s-a folosit de mai multe ori clor pentru atacuri, dar cel mai îngrijorător este că s-ar putea ca recent să se fi folosit şi gaz neuroparalizant sarin. El a precizat că Statele Unite nu au dovezi în sprijinul acestei ipoteze, detaliu menţionat şi în replica de sâmbătă ministerului de externe de la Damasc, care a respins acuzaţiile, calificându-le ca "minciuni", relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel