EXCLUSIV  Sinucidere procuror DNA. Timişoara, presiuni şi interese majore, scandaluri trecute sub tăcere

Infractor
Infractor

În această dimineaţă un procuror DNA s-a sinucis în Timişoara. Vorbim de un judeţ în care au existat încă dinainte de 1989 probleme provocate de mafia locală care a prosperat pe urma traficului la frontieră, a schimbului de valută, a traficului de combustibil şi alte mărfuri. 

Timişoara, încă de pe vremea lui Ceauşescu, funcţiona ca o insulă în interiorul sistemului comunist. Prin traficul de frontieră care se desfăşura sub toleranţa autorităţilor, oamenii aveau mici afaceri personale, se dezvolta acolo o economie la negru care aducea bani oraşului. Vorbim despre o adevărată economie subterană controlată de clanurile locale care se ocupau cu traficul la frontieră: blugi, mâncare, ţigări, schimb de valută şi altele.

Fenomenul a luat amploare şi s-a diversificat în anii '90, atunci când contrabanda inclusiv cu carburanţi a înflorit pe durata conflictului militar din fosta Iugoslavie, traficanţii lucrând sub ochii autorităţilor care nu de puţine ori au fost acuzate că îngăduie şi închid ochii la aceste infracţiuni. 

Timişoara, o zonă delicată

Toţi banii strânşi de pe urma acestor activităţi ilegale au intrat, apoi, după liberalizarea economiei, în imobiliare. Clanurile interlope investesc în zona imobiliară de lux a Timişoarei, cumpără străzi întregi şi apar scandaluri între liderii clanurilor care controlează zona. Potentanţii locali sunt atât de puternici au fost inclusiv conflicte sângeroase, inclusiv un poliţist fiind împuşcat într-o confruntare de acest gen. Timişoara a fost şi este o zonă delicată. Nu au fost mari scandaluri pentru că, probabil, acele reţele controlează tot. Nu au ajuns în presă, nu au ieşit la suprafaţă în spaţiul public aceste conflicte. Însă scandalurile există şi apar în principalul domeniu de interes al grupărilor, imobiliarele, sector în care de nenumărate ori au apărut conflicte provocate de prelurea abuzivă a unor clădiri importante din oraş. În plus, dezvoltarea economică mai accelerată a Timişoarei din ultima vreme a pus o şi mai mare presiune pe piaţa imobiliară. 

Vezi şi: Procuror DNA Timişoara, sinucidere. Dan Voinea: Motivele gestului

Camelia Pătrășcanu, horoscop pentru toate zodiile: Primesc o veste

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel