EXCLUSIV  Sinucidere pentru Rusia. Decizie care ar fi echivalentul unei invazii / video

Vladimir Putin
Vladimir Putin

Paun Rohovei, însărcinatul cu afaceri al Ambasadei Ucrainei în România, prezent la emisiunea „Pe Plan Extern” de la DefenseRomania, a explicat că o posibilă recunoaștere de către Federația Rusă a celor două autoproclamate republici separatiste din Donbas și înarmarea acestora ar fi o sinucidere pentru Federația Rusă.

Șeful misiunii diplomatice a Ucrainei în România a făcut declarații în contextul în care unii politicieni ruși au inițiat în Duma de Stat rusă o inițiativă privind recunoașterea așa-numitelor republici autoproclamate - Republica Populară Donețk și Republica Populară Luhansk, ocupate temporar și ilegal de forțele pro-ruse susținute direct de Moscova.

Recunoașterea și înarmarea așa-numitelor republici autoproclamate - Republica Populară Donețk și Republica Populară Luhansk de către Rusia ar duce la prăbușirea Acordurilor de la Minsk și ar fi echivalentul unei invazii ruse 

Mai mult, se vorbește chiar de înarmarea directă a acestor republici. În acest sens însărcinatul cu afaceri al Ambasadei Ucrainei în România a subliniat că o astfel de decizie ar fi echivalentul unei invazii și ar duce la prăbușirea Acordurilor de la Minsk, dar și la sancțiuni fără precedent împotriva Federației Ruse. Ar fi practic echivalentul unei sinucideri a regimului de la Kremlin.

„Aveți dreptate, apar astfel de declarații ale unor parlamentari ruși. Aș dori să completez că ieri am auzit de unele inițiative venite din Parlamentul Federației Ruse privind livrarea de armament rus în Donbasul ocupat.

Consider că aceasta este o încercare de presiune informațională. Practic nu cred că parlamentarii ruși sunt capabili să facă acest lucru. Vreau ca toată lumea să înțeleagă că Ucraina va face tot posibilul pentru apărarea suveranității și integrității teritoriale și va face față amenințărilor Federației Ruse. Rusia este parte a acestui conflict și a acestei agresiuni împotriva Ucrainei. Toată lumea vorbește de Acordurile de la Minsk.

Înțelegeți că acest pas (n.r. - livrarea de armament către Donbas) va duce spre faptul că Moscova, care mai mult decât oricine vorbește despre Acordurile de la Minsk, va distruge acest format, respectat de partea ucraineană, și considerăm că implementarea atotcuprinzătoare a acestora și a tuturor prevederilor din aceste Acorduri va oferi posibilitatea de a opri agresiunea rusă împotriva Ucrainei”, a precizat Paun Rohovei, șeful misiunii diplomatice a Ucrainei în România, în exclusivitate pentru DefenseRomania.

„Nu cred că Rusia își dorește să se sinucidă”

Înaltul diplomat ucrainean spune că o astfel de decizie ar însemna sinuciderea Federației Ruse iar echipamentele militare ar trebui livrate direct și asumat de către ruși forțelor separatiste, ceea ce ar fi echivalentul unei invazii a Ucrainei. Vedeți mai mult pe DEFENSEROMANIA.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel