Sinucidere la Penitenciarul Rahova. ANP, detalii cheie

penitenciar
penitenciar

Administraţia Naţionale a Penitenciarelor (ANP) a transmis un punct de vedere după ce un deținut a murit în Penitenciarul Rahova. 

”Referitor la informaţiile apărute în spaţiul public legate de deţinutul decedat la Penitenciarul Bucureşti - Rahova, în data de 16.03.2017 (...), din informaţiile deţinute până în prezent, nu există o conexiune între neacordarea învoirii de către administraţia Penitenciarului Bucureşti - Rahova pentru participarea la înhumarea unei rude a persoanei în cauză şi presupusul act de suicid al acesteia”, se precizează în comunicatul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP).

Deţinutul a formulat, în luna martie, o cerere de învoire din motive umanitare, pentru participarea la înhumarea unui membru de familie. El nu ar fi depus documentele justificative necesare, situaţie în care solicitarea a fost respinsă de directorul penitenciarului.

[citeste si]

”Persoana custodiată nu a depus nicio cerere pentru participarea la înhumarea concubinei şi copilului minor, eveniment produs în anul 2014, anterior depunerii în penitenciar. În ceea ce priveşte afirmaţiile lansate în spaţiul public conform cărora deţinutul şi-ar fi manifestat intenţia unui act suicidar, această informaţie nu se confirmă”, se arată în comunicat.

Deținutul nu ar fi depus nicio cerere de eliberare condiționată, el nu îndeplinea condițiile prevăzute de lege. Putea să facă o asemenea solicitare abia în 2018. În același timp, ANP anunță deschiderea unei anchete. 

”În cazul persoanei decedate la Penitenciarul Bucureşti-Rahova, în data de 16.03.2017, ca în orice alt caz de deces înregistrat în sistemul penitenciar, administraţia locului de deţinere a sesizat organele de urmărire penală în vederea desfăşurării unei anchete pentru stabilirea împrejurărilor în care s-a produs evenimentul”, se mai menţionează în comunicatul ANP. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel