Sicrie aduse din China, confiscate în Portul Constanța

Sicrie aduse din China, confiscate în Portul Constanța  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Sicrie aduse din China, confiscate în Portul Constanța / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay

Peste 200 de sicrie aduse din China au fost confiscate în Portul Constanța.

Lucrătorii vamali din Constanța au confiscat 220 de sicrie, aduse din China într-un container și destinate unei firme din Satu Mare, care au fost introduse în țară prin folosirea de acte false.

Potrivit unui comunicat al Poliției de Frontieră, poliţiştii din cadrul Gărzii de Coastă au descoperit în Portul Constanţa Sud Agigea într-un container sosit din China 220 de sicrie demontate.

Containerul avea ca destinatar o firmă de pe raza județului Satu Mare, administrată de un cetățean italian. În plus față de mărfurile declarate, polițiștii au descoperit 220 de sicrie demontate, introduse in țară prin folosirea de acte nereale.

Bunurile, în valoare de peste 200.000 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor de către lucrătorii vamali, iar poliţiştii de frontieră fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de folosirea de acte nereale la autoritatea vamală, scrie Mediafax.

Peste 16 tone de deșeuri, haine folosite și uzate, depistate la Vama Borș

Poliţiştii de frontieră bihoreni împreună cu lucrători din cadrul Gărzii de Mediu Bihor nu au permis intrarea în ţară a unui mijloc de transport încărcat cu 16.320 de kilograme de deșeuri constând în îmbrăcăminte uzată, pentru care șoferul nu a putut prezenta documente necesare importului, se arată într-un comunicat de presă.

În data de 31.08.2021, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Borș au efectuat pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra unui automarfar, condus de un cetăţean român, în vârstă de 37 de ani. Acesta transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, deșeuri costând în îmbrăcăminte uzate de la o societate comercială din Germania pentru o firmă din România.

Suspiciuni privind legalitatea transportului

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transportului, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanților Comisariatului Județean Bihor din cadrul Gărzii Naționale de Mediu.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că automarfarul era încărcat  cu deșeuri de îmbrăcăminte uzate, pentru care șoferul nu a prezentat documentația necesară prevăzută de lege pentru importul de deşeuri. În total, vehiculul transporta 16.320 de kilograme de deşeuri.

În acest caz, autoritățile de control au dispus nepermiterea intrării pe teritoriul României a mărfurilor transportate (citește mai mult AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel