Shell a cumpărat petrol din Rusia la un preț mai bun. Cum este justificată achiziția

Sursă foto: Pexels
Sursă foto: Pexels

Compania Shell a achiziționat petrol la preț redus din Rusia, achiziția fiind intens criticată. 

Comania petrolieră Shell a încercat să-și apere decizia de a cumpăra un transport de petrol la preț redus din Rusia, spunând că va aloca profiturile unui fond dedicat ajutorului umanitar pentru Ucraina, scrie CNBC.

Vineri, Shell a achiziționat 100.000 de tone metrice de țiței din Rusia. Se pare că a fost cumpărat cu o reducere record, multe firme evitând petrolul rusesc din cauza invaziei neprovocate de către Moscova a Ucrainei. Achiziția nu a încălcat nicio sancțiune occidentală.

Shell urmează îndrumările guvernelor

Shell a transmis într-o declarație sâmbătă seara că a purtat „convorbiri intense cu guvernele și continuă să urmeze îndrumările în legătură cu problema securității aprovizionării și că sunt foarte conștienți că trebuie să traverseze această dilemă cu cea mai mare grijă”.

„Nu am luat această decizie cu ușurință și înțelegem puterea din jurul ei”, se arată în declarație.

Critici dure din partea Ucrainei pentru Shell

Compania s-a confruntat cu critici dure din partea ministrului de externe al Ucrainei, Dmytro Kuleba, care dorește întreruperea relațiilor de afaceri cu Rusia a companiilor petroliere. 

„O întrebare pentru Shell: uleiul rusesc nu miroase a sânge ucrainean pentru tine?” a scris Kuleba într-un tweet sâmbătă.

Vorbind luni la CNBC, Kuleba a lansat un atac usturător asupra firmelor care încă fac afaceri cu Rusia, spunând că unele companii petroliere s-ar putea găsi de partea greșită a istoriei.

„Lumea îi va judeca în consecință. Și istoria îi va judeca în consecință”, a spus acesta pentru Hadley Gamble de la CNBC.

Oligarh ucrainean, găsit mort în casă

Un oligarh născut în Ucraina a fost găsit mort la domiciliul său în circumstanțe inexplicabile, a declarat poliția din Surrey. Polițiștii tratează moartea lui Mikhail Watford, în vârstă de 66 de ani, care și-a făcut averea din petrol și gaze după dispariția Uniunii Sovietice, ca fiind neexplicată.

Vestea vine în timp ce atenția se concentrează asupra oligarhilor din Marea Britanie despre care se crede că sunt membri ai cercului interior al lui Vladimir Putin, după invadarea Ucrainei de către Rusia, scrie The Guardian.

Poliția din Surrey a declarat că cadavrul său a fost găsit luni la o adresă de lângă Virginia Water, între Slough și Woking, în vestul Londrei.

„Am fost sunați în jurul prânzului zilei de luni, 28 februarie, în urma unor informații despre descoperirea cadavrului unui bărbat la o adresă din Portnall Drive, Wentworth”, a spus un purtător de cuvânt. Citește continuarea AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel