Sfinții Constantin și Elena, 21 mai 2019. Ce trebuie să facă femeile însărcinate pentru binele bebelușului

Sfinții Constantin și Elena, 21 mai 2019. Ce trebuie să facă femeile însărcinate pentru binele bebelușului. Pe data de 21 mai, sunt prăznuiți Sfinții Constantin și Elena.

Sfinții Constantin și Elena, 21 mai 2019. De Sfinții Constantin și Elena, pentru ca duhurile rele să nu ia sporul laptelui, se mai păstrează datina „sperietoarea vrăjitoarelor”.În mediul rural, membrii familiei se adună în mijlocul gospodăriei, în jurul unui vas cu lapte. Cu toţii, cu mic, cu mare, vor bate cu linguri noi de lemn în vasele în care se fierbe laptele de obicei, strigând încât să sperie vrăjitoarele care le-ar putea fura laptele.

Sfinții Constantin și Elena, 21 mai 2019. Pentru a se apăra de forțele malefice, ciobanii aprind un foc mare și stau în jurul lui, iar prin fumul acestui foc obișnuiesc să treacă și oile, pentru a fi ferite de rele, pe timpul cât vor sta la stână.

Sfinții Constantin și Elena, 21 mai 2019. În ziua praznicului, pentru ca voia bună să se adune în familie, se zice că trebuie să aducem în casă măcar trei fire de bujori îmbobociţi.

Sfinții Constantin și Elena, 21 mai 2019. De asemenea, în popor se crede că unul dintre membrii familiei este bine să ducă la biserică trei bujori, flori de lămâiţă, pâine şi dulciuri preparate în casă.

Vezi și: Sfinții Constantin și Elena, 21 mai 2019. Ce nu ai voie să faci. Este mare păcat!

Sfinții Constantin și Elena, 21 mai 2019. Ce trebuie să facă femeile însărcinate


Sfinții Constantin și Elena, 21 mai 2019. În aceatsă zi, femeile însărcinate trebuie să dea de pomană alimente și chiar haine, dacă au, pentru ca pruncul din pântece să aibă o viață îmbelțugată.

Sfinții Constantin și Elena, 21 mai 2019. De asemenea, femeile însărcinate nu trebuie să muncească în ziua de Constantin și Elena, să coasă sau să dea cu mătura.

Sfinții Constantin și Elena, 21 mai 2019. Tot de sărbătoarea Sfinților Împărați Constantin și Elena, femeile însărcinate nu trebuie să se supere, să fie necăjite, să bârfească sau să facă rău.

Vezi și: Sfinții Constantin și Elena, 21 mai 2019. Tradiții și obiceiuri: Cum alungi duhurile rele și vrăjitoarele

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel