Sfântul Andrei. Se împlinesc dorințele legate de sănătate și căsătorie

Rodica Mitu / 29 noi 2019 / 20:10 Salveaza PDF Comentarii
Sfântul Andrei
Sfântul Andrei

Sfântul Andrei este prăznuit în calendarul creștin ortodox pe 30 noiembrie.

Sfântul Andrei se bucură la noi în ţară de o cinstire deosebită, fiind considerat Apostolul românilor sau creştinătorul poporului român. Numeroase biserici şi mănăstiri l-au luat ca ocrotitor, prăznuindu-l în fiecare an.

Sfântul Andrei este cel care pentru prima dată L-a făcut cunoscut pe Hristos, spunând fratelui său Simon (Petru), că L-a aflat pe Mesia: "Acesta a găsit întâi pe Simon, fratele său, şi i-a zis: am găsit pe Mesia (care se tâlcuieşte: Hristos). Şi l-a adus la Iisus. (Ioan 1, 41, 41) Pentru aceasta Sfântului Andrei i se mai spune şi Apostolul cel dintâi chemat al Domnului.

Potrivit tradiției, de Sfântul Andrei, românilor care țin post negru li se împlinesc dorințele legate de însănătoșire sau căsătorie. Postul negru înseamnă abţinerea de la mâncare şi de băutură, fiind vorba de o curăţare a trupului şi sufletului.

Postul negru trebuie ţinut cu milostenie, ceea ce înseamnă că trebuie să dai de pomană în ziua respectivă. Părintele Argatu spunea, în lucrările sale, că în postul negru nu trebuie să dormi pe timpul zilei.

 

 

Cui spui „La mulți ani!" de Sfântul Andrei 2019

 

Andrei

Andreea

Andra

Andrada

Andraș

Andruș

Andruța

Andreas

Andrias

Andries

Adi

Andi

Andu

Andru

Andreiu

Deia

Deea

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27