Raport secret:terorismul islamist va dispărea până în 2030

Terorism
Terorism

Terorismul islamist va dispăra până în anul 2030, anticipează serviciile americane de informații în raportul intitulat „Tendințe globale 2030”.

Autor: Roxana Aldescu

 „Mai multe circumstanţe vor contribui la viitoarea fază islamistă a terorismului", aşa cum „un ansamblu de condiţii - căldura, vântul şi o scânteie - contribuie la declanşarea unui incendiu de pădure", asigură Consiliul național al serviciilor de informații americane (CNRE).

Conform CNRE, unde se realizează studii strategice pe termen mediu şi lung, Statele Unite vor apărea din ce în ce mai puţin în calitate de „mare inamic (...) În curând susţinerea americană faţă de Israel va fi singurul motiv major de furie pentru musulmani".

„Manifestanţii au acţionat în numele religiei", continuă raportul Consiliului național al serviciilor de informații americane. Noua generaţie poate vedea lucrurile în mod diferit şi este mai puţin interesată de valorile vechi", afirmă experţii CNRE.

„Pe termen scurt, Al-Qaida ar putea în continuare să organizeze operaţiuni", adaugă raportul. Experţii au subliniat că în anii '70 o organizaţie ca banda din Baader, în Germania, a provocat pagube în timp ce se confrunta cu acelaşi tip de dificultăţi ca Al-Qaida în prezent.

În acest raport se specifică și faptul că este probabil ca ameninţări mai grave să vină din partea mişcărilor afiliate Al-Qaida sau a altor tipuri de mişcări teroriste islamiste şi, „adoptând o perspectivă mai globală, teroriştii ar putea proveni din alte religii, între care creştinismul sau hinduismul".

Hackerii ar putea fi angajați de unele organizații teroriste pentru a provoca pagube enorme economiei, așadar experții de la CNRE se tem că terorismul ar putea trece prin Internet.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel